Comoara din insula

Comoara din insula
Preț: 11,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-118-286-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Robert Louis (Balfour) Stevenson (n. 13 noiembrie 1850 in Edinburgh, Scotia - d. 3 decembrie 1894 in Apia, Samoa) a fost un poet si romancier scotian, autor al unor jurnale de calatorie si reprezentant de seama al neoromantismului in literatura engleza. Este cunoscut, in special, pentru cartile Treasure Island (Insula comorii - trad. rom.) si The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde (Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde - trad. rom.)
In literatura engleza. Treasure Island (1883) Primul sau mare succes, o poveste despre piraterie si comori ingropate, a fost adesea ecranizata. Initial se numea The Sea-Cook. Faimosul personaj, Long John Silver, chiar a dat numele unui lant de restaurante. Prince Otto (1885) Cea de-a doua proza de mare intindere a lui Stevenson este un roman de actiune plasat intr-un stat germanic imaginar, Grilnewald. The Black Arrow: A Tale of the Two Roses (1884) un roman cavalereasc din timpul Razboiului celor Doua Roze.
The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1886), o povestire despre o personalitate dubla, care a constituit subiectul a numeroase filme. Kidnapped (1886) este un roman istoric despre incercarea unui tanar, David Balfour, de a-si recupera mostenirea si despre alianta sa cu Alan Breck in intrigile Iacobite din Scotia. The Master of Ballantrae (1889), o capodopera literara despre razbunare plasata in Scolia, America si India.
The Wrong Box (1889); scrisa in colaborare cu Lloyd Osbournc. Un roman comic despre un sistem  de asigurari pe viata in care toate beneficiile merg la ultimul supravietuitor. The Wrecker (1892); scrisa in colaborare cu Lloyd Osbournc. Catriona (1893), cunoscuta si ca David Balfour, este continuarea lui Kidnapped.
The Ebb Tide (1894); scrisa in colaborare cu Lloyd Osboume. Weir of Hermiston (1896). Lucrare neterminata la momentul mortii lui Stevenson, considerata ca deosebit de promitatoare. St. Ives: being the Adventures of a French Prisoner in England (1897). Lucrare neterminata la momentul mortii lui Stevenson, a fost finalizata de catre Arthur Quiller-Couch.

Nr. de pagini: 216

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0396 sec