Zidul de aer. Tratat despre mentalitati

Zidul de aer. Tratat despre mentalitati
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-88780-5-1
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 356
Format: 10,5 x 19

DESCRIERE

"Germanii sunt reci". "Chinezii sunt imperturbabili". Cat de des n-am auzit fraze de acest fel ? Oricine calatoreste in strainatate, de la capsunari la diplomati, observa ca fiecare popor are valori si reactii diferite. Modul in care membrii unei societati se raporteaza simbolic la familie, la natura, la societate, la timp si la munca se numeste mentalitate.

Nu trebuie sa iesi din casa ca sa te confrunti cu mentalitati diferite. Vanzatorul chinez de peste drum, medicul sirian de la spital, vecina rusoaica din scara de alaturi - cu totii au o mentalitate proprie. in Romania sunt tot mai multe firmele internationale in care echipele de romani si straini sunt din ce in ce mai numeroase. Cunoscand mai bine mentalitatea strainilor ne dam mai bine seama ca noi insine avem o mentalitate. A cunoaste mentalitatea romanilor e un lucru util - ne intelegem mai bine pe noi insine. Cunoscand mentalitatile in general evitam conflictele culturale.


A intelege cum functioneaza un chinez sau un japonez, cum anume reactioneaza (sau cum anume trebuie interpretata tacerea lui plina de tact) e primul pas in a putea dialoga cu el. Invatarea unei limbi nu ajunge pentru a incepe un dialog : mentalitatea unui popor sau a altuia e la fel de importanta ca si cunoasterea limbii. Raspandirea limbii engleze n-a anulat diferentele de mentalitate. Paradoxal, culturile foarte diferite, ca acelea ale Extremului Orient, sunt mai usor de invatat decat cele cu diferente aproape invizibile, precum cele franceza sau italiana.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0911 sec