Zen in arta de a trage cu arcul

Zen in arta de a trage cu arcul
Preț: 7,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
ISBN: 978-973-7978-97-4
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 104
Format: 14 x 20 cm

DESCRIERE

În ce constă fascinaţia, rămasă aceeaşi de decenii, a experienţelor descrise aici, trăite pe „Calea Arcului” (în japoneză Kyudo)?

Probabil în faptul că arta de a trage cu arcul este legată mai mult - şi în mai multe privinţe - de altceva decât de simpla încercare de a nimeri la ţintă.

Atunci când, după ani îndelungaţi de eforturi pentru a atinge perfecţiunea, arcaşul dă în sfârşit uitării toate eforturile conştiente, astfel ca lovitura de săgeată, perfectă, să poată porni în mod spontan, „ca zăpada, care alunecă de pe o frunză de bambus - atunci înseamnă că a ajuns să descopere secretul "artei fără artă" de a trage cu arcul, al gândirii Zen, ba chiar al vieţii însăşi.

Ceea ce reuşeşte această carte - minunată în adevăratul sens al cuvântului - este să ne sensibilizeze pentru această artă şi să ne arate calea spre realizarea ei.

Pentru nenumăraţi exploratori porniţi pe calea spirituală, lectura acestei cărţi a devenit o experienţă decisivă.

Ceea ce autorul a învăţat de la maestrul său japonez şi ne transmite şi nouă aici nu se referă, în nici un caz, numai la tehnica mânuirii săgeţii şi a arcului.

Este vorba, aici, despre esenţa oricărei stăpâniri, cu măiestrie, a unei tehnici - esenţa oricărei creaţii artistice, miezul oricărei practici de viaţă, susţinute de adevărata spiritualitate.

Asta, deoarece acela care stăpâneşte secretul artei fără artă a trasului cu arcul, descoperă şi taina artei de a trăi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1030 sec