Vinul potrivit, mancarea potrivita

Vinul potrivit, mancarea potrivita
Preț: 32,50 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
ISBN: 978-606-513-128-6
Anul publicării: 2009
Pagini: 184
Format: 16,5 x 23,5

DESCRIERE

Daca nu stii cum se potrivesc vinul cu mâncarea, lasa deoparte paharul de bere si nu dispera – e mai usor decât ti-ai închipuit, în ciuda aparentei complexitati a combinatiilor.
Combinatia de succes este realizata când vinul scoate în evidenta un aspect al mâncarii, iar mâncarea subliniaza o calitate a vinului. Precum orice în viata, asta se obtine cu respect de ambele parti, dublat de curiozitate, cu rabdare dublata de un dram de ambitie, cu pasiune usor temperata de moderatie si cu experienta dobândita prin multa practica!
Suntem toti familiarizati cu regulile de aur ale servirii vinurilor, precum „carne alba cu vin alb, carne rosie cu vin rosu”, sau „vin alb înainte de vin rosu” si tot asa. Dar ne-am gândit vreodata de ce? De ce au vinul si mâncarea gusturile pe care le au si de ce sunt atât de variate aceste gusturi?

Când vei întelege de ce vinul si mâncarea au gusturile pe care le au, vei întelege cum aparut regulile clasice de combinare, ceea ce îti va da încredere sa le adaptezi în mod inteligent la personalitatea ta. Iata secretul: potrivirea se face între aroma dominanta a mâncarii (aflata, de obicei, în sos) si varietatea de strugure care domina aroma vinului. Ingredient de baza cu ingredient de baza (abia pe urma iei în considerare alte aspecte).


Aceasta carte va furnizeaza o lista cuprinzatoare de feluri de mâncare si vinuri, cu explicatia de ce au respectivul gust si, prin urmare, daca se potrivesc sau nu.
Pe lânga lista cu diferite feluri de mâncare, vi se vor tot felul de alte explicatii, pornind de la detaliu, pâna la general. Este logic, de îndata ce pornim de la arome anume, apoi trecem la grupurile lor si la feluri de mâncare.

Mai mult, veti afla de ce anumite combinatii merg, altele nu, cum s-au dezvoltat combinatiile de baza, cum sa variati pe tema gustului, fara sa ajungeti la rezultate dezastruoase.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0626 sec