Viitorul libertatii. Democratia neliberala in Statele Unite ale Americii si in lume

Viitorul libertatii. Democratia neliberala in Statele Unite ale Americii si in lume
Preț: 28,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-46-1454-7
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 272
Format: 16 x 23,5

DESCRIERE

Aparut in 2003, bestsellerul Viitorul libertatii. Democratia neliberala in Statele Unite ale Americii si in lume a fost tradus in peste 20 de limbi.

Daca in urma cu un secol nici o tara din lume nu avea ceea ce numim in prezent democratie, astazi peste o suta de tari au un regim democratic. Ascensiunea fara precedent a democratiei la nivel mondial a facut din aceasta forma standard de guvernamint si legitimitate politica in majoritatea statelor lumii. Intr-o lucrare vizionara, Fareed Zakaria arata ca democratia trebuie insotita de liberalismul constitutional pentru a fi functionala si ca democratizarea inteleasa ca dispersie maxima a puterii in societate poate ascunde pericole nebanuite pentru libertatea individului.

„Cunoscator al istoriei si politicii actuale la scara globala, Zakaria ne convinge ca democratia singura nu aduce pacea si prosperitatea... O lectura esentiala pentru toti cei preocupati de promovarea si prezervarea libertatii.” (Chicago Tribune)

„In aceasta carte curajoasa si ambitioasa, Fareed Zakaria il actualizeaza pe Tocqueville... Cunostintele lui Zakaria acopera o gama impresionanta de domenii...” (New York Times Book Review)

„Viitorul libertatii este una dintre cele mai importante lucrari privind tendintele politice globale care au aparut in ultimul deceniu.” (Samuel Huntington)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0617 sec