Vasile Parvan si Scoala Romana din Roma - Veronica Turcus

Vasile Parvan si Scoala Romana din Roma - Veronica Turcus
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786068699288
Anul publicării: 2016
Pagini: 372
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Pentru Scoala Romana din Roma, Vasile Parvan a fost nu numai un fondator; el a reprezentat vreme de un lustru sufletul institutiei, atat prin spiritul rigid de organizator, de coordonator al muncii de cercetare stiintifica in directiile concordate in cadrul Academiei Romane, cat si prin modelul intelectual-filosofic si nu in ultimul rand uman, care la randul sau impresiona prin severitate si responsabilitate. Din destinul institutiei in cei cinci ani cat s-a aflat in fruntea ei nu i-a fost nimic strain, de la indrumarea directiilor de investigatie stiintifica a bursierilor, la contactele cu specialistii italieni si straini aflati la Roma, cu oameni politici ai timpului, cu reprezentantii Bisericii Romane, la organizarea seriilor de conferinte si a excursiilor de studiu unde devenea un apropiat al alunni-lor Scolii, un sfatuitor, dar si un tovaras de aventura arheologica si pana la munca obositoare de a urmari contabilitatea institutiei si de a solicita diverselor foruri ale statului fondurile necesare cercetarii, efectuarii excursiilor de studiu, dotarii bibliotecii, publicarii revistelor, ridicarii noului edificiu.
Veronica Turcus
* * * 
Veronica Turcus (n. 1974) este cercetator stiintific gr. II la Institutul de Istorie „G. Baritiu” din Cluj-Napoca al Academiei Romane.
Dupa terminarea Liceului „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca (1992) a urmat cursurile Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (1992-1997), pe care a absolvit-o ca sefa de promotie. Studii doctorale la Scuola Normale Superiore din Pisa (1999-2001), unde si-a sustinut teza Architettura cisterciense europea (secoli XII-XII) e l’abbazia transilvana di Carta I-II, obtinand calificativul maxim (publicata la Roma in 2006, 329 p. + 214 p.).
A efectuat stagii indelungate in arhivele si bibliotecile din Italia (Roma, Florenta, Pisa, Milano, Venetia, Napoli) si Franta (Paris, Auxerre).
Bursiera a Accademia Nazionale dei Lincei – Italia (2008-2013).
Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Romane pe anul 2000 pentru contributia stiintifica la editia jubiliara a Bibliei lui Samuil Micu (1795), aparuta la Tipografia Vaticana, Roma, 2000 (2630 p.).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0765 sec