Uzucapiunea sau prescripţia achizitivă

Uzucapiunea sau prescripţia achizitivă
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
ISBN: 978-973-567-711-4
Anul publicării: 2010
Pagini: 248
Format: 15,5 x 22,5

DESCRIERE

Uzucapiunea sau prescripţia achizitivă constituie in dreptul civil roman monografia de tranziţie de la uzucapiunea reglementată de Codul civil din 4 decembrie 1864 la uzucapiunea reglementată de noul Cod civil, fiind prima apariţie de acest gen din literatura noastră juridică după publicarea noului cod.

Scrisă intr-un ritm alert şi incitant, bogată in informaţii, dar suplă, iar nu greoaie şi incărcată ca o teză de licenţă constransă de canoanele rigide ale unei scheme prestabilite, lucrarea este destinată să răspundă celor mai actuale, acute şi stringente intrebări in materie de uzucapiune.

Publicul-ţintă al acestei monografii, concepute ca un instrument util de lucru, il reprezintă in primul rand practicienii dreptului civil: judecători, avocaţi, consilieri juridici. Opiniile novatoare formulate de autor, caracterizate prin indrăzneală şi originalitate, prezintă un interes maxim pentru teoreticienii dreptului: cercetători, profesori şi studenţi, ca de exemplu cele privind momentul in care se produc efectul achizitiv şi efectul extinctiv in cazul uzucapiunii tabulare, de a cărui corectă soluţionare depinde determinarea cu precizie matematică a datei la care se produc efectele menționate. La această problemă, autorul a avut inspiraţia şi curajul ca, pe baza unei analize extrem de riguroase, să dea un răspuns inedit, unicul in concordanţă cu spiritul legii – fie şi numai sub acest aspect, monografia de faţă este o lucrare de referinţă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0664 sec