Un secret - Autor: Philippe Grimbert

Un secret - 
Autor: Philippe Grimbert
Preț: 19,17 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-707-131-6
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 184
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Romanul relatează povestea unei familii de evrei care trăieşte drama Holocaustului, a unei iubiri ilicite şi damnabile, ale cărei urmări afectează în mod irevocabil destine şi le determină cursul. Autorul nareză istoria a două cupluri, pe fondul celui de-al Doilea Război Mondial, şi descrie minuţios drama interioară care le macină şi care se conturează, pe fondul dramei generale, cea a războiului. Aceasta se răsfrânge în fapt asupra naratorului însuşi, rod blestemat al unei iubiri nepermise, bântuit de fantomele unui frate vitreg şi a mamei acestuia, primă soţie a tatălui său. Romanul lasă să se dezvăluie treptat secretul care îi bulversează adolescentului de cincisprezece ani întreaga existenţă. Philippe Grimbert încearcă în acest roman să se elibereze, prin actul confesiunii, de teribilul secret şi reuşeşte să gradeze perfect desfăşurarea epică, dozând elementele de surpriză şi revendicându-şi tonul detaşat, obiectivat, al naratorului care nu-şi permite implicarea în propriul text.

„Înainte de toate, această carte se adresează celor absenţi, predecesorilor mei care au dispărut dintre noi din cauza unor asasini […] Cartea mea doreşte să devină mormântul pe care nu l-au avut niciodată." Philippe Grimbert

„Un text splendid în care inexprimabilul devine exprimabil." Philippe-Jean Catinchi, Le Monde des livres

Premii:
PRIX GONCOURT DE LYCÉENS (2004), PRIX DES LECTRICES D'ELLE (2005), PRIX WIZO (2005).
Nominalizat la: Prix Medicis, Femina şi Goncourt în 2004.

Philippe Grimbert este psihanalist şi scriitor. A mai scris trei eseuri: Psychanalyse de la chanson (1996, Belles Lettres), Pas de fumée sans Freud (1999, Armand Colin) şi Chantons sous la psy (2002, Hachette littérature) şi un roman: La petite robe de Paul, 2001.

„Bunicul meu dinspre tată a fost român şi şi-a părăsit ţara când avea 18 ani pentru a scăpa de persecuţii. Problema este că nu a vrut niciodată să povestească despre familia lui lăsată în urmă. Pentru mine acesta este un secret în plus, pe care vizita în România îmi va permite poate să-l dezvălui măcar parţial." Philippe Grimbert, interviu pentru revista Elle, ediţia în limba română.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica

Created in 0.0321 sec