Un expert in crima

Un expert in crima
Preț: 39,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-54-0014-9
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 294
Format: 14,5 x 21,5-cartonat
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Un expert în crimă este prima carte dintr-o excelentă serie care are ca personaj principal pe autoarea de romane poliţiste Josephine Tey.

Suntem în anul 1934, luna martie, iar Josephine Tey călătoreşte din Scoţia spre Londra pentru ultima săptămână de spectacole a aclamatei ei piese Richard de Bordeaux. Bucuria i se transformă în groază, căci sosirea ei coincide cu o crimă. Inspectorul Archie Penrose este convins că omorul are legătură cu piesa de teatru. Richard de Bordeaux a fost surprinzătorul succes al sezonului, având un subiect pacifist ce a emoţionat oamenii încă marcaţi de război. Acum se pare însă că Josephine va deveni victima propriului succes, căci sunt în joc atât viaţa, cât şi reputaţia ei. O a doua crimă confirmă suspiciunile inspectorului Penrose că printre cei care lucrează la teatru se află un ucigaş cu sânge rece. Investigaţiile sale îl poartă din romanţata viaţă a West Endului londonez în tranşee, iar el şi Josephine trebuie să se confrunte şi cu propriile stafii, dar şi cu cineva care nu se va da în lături de la nimic pentru a îndrepta răul făcut de o generaţie mai veche.

Cu un amestec ingenios de frânturi din viaţa reală a lui Josephine Tey, pseudonimul scriitoarei scoţiene de romane poliţiste Elizabeth Macintosh, şi ficţiune, Un expert în crimă reprezintă nu doar un tribut adus unei cunoscute scriitoare, ci şi un roman poliţist de atmosferă, cu o acţiune ce va captiva cititorii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0765 sec