Trezirea eroului interior. Douăsprezece arhetipuri care ne ajută să ne regăsim și să ne transformăm lumea

Trezirea eroului interior. Douăsprezece arhetipuri care ne ajută să ne regăsim și să ne transformăm lumea
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-40-0094-1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 512

DESCRIERE

După cum știm, eroii omoară dragoni, salvează domnițe la ananghie, descoperă și aduc înapoi comori. La încheierea călătoriei, deseori se căsătoresc. Au ajuns la un „final fericit" al drumului, în care „noul lor adevăr înnoitor" se manifestă în viața pe care o trăiesc – în comunitate, cu familia lor nouă și cu alți oameni. Acest model mitic descrie procesul psihologic al dezvoltării umane. În călătoria sa în viață, Eul-Erou poate fi călăuzit de douăsprezece arhetipuri – printre care Magicianul, Înțeleptul, Războinicul – descrise de Carol S. Pearson în cartea de față.

Trezirea eroului interior se adresează oamenilor aflați în oricare stadiu al drumului vieții: este chemarea la aventură pentru aceia care doar tatonează terenul sau care abia își încep călătoria; asigură susținere călătorilor care se află de mult timp pe drum; și este un instrument pentru oamenii care sunt deja departe în călătoriile lor, care caută modalități de a împărtăși și duce mai departe ceea ce au învățat.

Carol S. Pearson este profesor la University of Maryland și a predat psihologie la University of Colorado, Georgetown University, și la Goucher College. Este recunoscută internațional pentru studiile despre arhetipuri și aplicarea acestora în domeniul organizațional. A scris numeroase articole și cărți despre manifestarea arhetipurilor în viața cotidiană.Atunci când suntem de părere că expedițiile noastre nu sunt importante și eșuăm în confruntarea cu dragonii noștri și în căutarea comorilor noastre, ne simțim goi pe interior și lăsăm un vid care ne afectează pe toți. Psihologii lumii moderne nivelatoare au un nume pentru cazul rar al cuiva cu "deliruri de grandoare", însă nu au nici măcar o categorie pentru cea mai răspândită maladie, delirul lipsei de importanță. Deși este adevărat că nu există un om mai important decât celălalt, fiecare dintre noi are câte un dar important de oferit – unul pe care nu îl putem dărui dacă nu reușim să pornim în călătorie.
- Carol S. Pearson


Atât Conducătorul, cât și Magicianul vor să controleze realitatea și să schimbe circumstanțele negative într-unele pozitive. Înțelepții nu au nevoie să controleze sau să schimbe lumea; ei doar vor să o înțeleagă. Calea Înțeleptului este călătoria de aflare a adevărului – despre noi înșine, despre lume și univers. La nivelurile sale cele mai înalte, nu este vorba numai de a obține cunoașterea, ci și de a deveni înțelept. Înțeleptul interior este cel care rezonează cu proverbul: "Atunci când vei știi adevărul, el te va elibera."
- Carol S. PearsonCuprins


Introducere
Cum să folosim această carte

Partea I
Dansul Eului, Sinelui şi sufletului

1. Etapele călătoriei
2. Eul: protejând copilul interior
3. Sufletul: Pătrunzând misterele
4. Sinele: exprimarea propriei persoane în lume
5. Dincolo de eroism: dansul

Partea a II‑a
Pregătirea pentru călătorie

6. Inocentul
7. Orfanul
8. Războinicul
9. Protectorul

Partea a III‑a
Călătoria — Aducerea în real

10. Căutătorul
11. Distrugătorul
12. Iubitorul
13. Creatorul

Partea a IV‑a
Întoarcerea — A deveni liber

14. Conducătorul
15. Magicianul
16. Înţeleptul
17. Bufonul

Partea a V‑a
Onorând diversitatea — transformându‑ţi lumea

18. De la dualitate la unitate — un model de viaţă stadial
19. Gen şi dezvoltare umană pe parcursul vieţii
20. Gen, diversitate şi transformarea culturii
21. Revendicarea mitului propriei vieţi

Apendice. Chestionarul Mitului Eroic (Forma E)
Mulţumiri
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0442 sec