Terapia comportamentală axată pe COMPORTAMENTELE VERBALE - Cum să educăm copiii autişti sau cu alte afecţiuni de dezvoltare

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-1701-47-9
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 264
Format: 14 x 20

DESCRIERE

„Un ghid uşor de urmat şi care funcţionează. Metoda comportamentului verbal se bazează pe motivaţie, creând dorinţa de a învăţa.”
Kathleen Ricca, M. Ed., părinte al unui copil autist, în vârstă de 3 ani

„Una dintre cele mai preţioase cărţi pentru părinţii copiilor autişti, de la Lasă-mă să‑ţi aud vocea, de Catherine Maurice, încoace.”
Mark Sundberg, Ph. D., BCBA

„Barbera nu numai că este foarte exactă, dar şi uşor de înţeles... experienţa ei personală în acest domeniu face ca explicaţiile să fie uşor de citit şi uşor de aplicat.”
Dr. Jack Michael, redactor la The Analysis of Verbal Behavior

Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA), care se bazează pe analiza comportamentului verbal, aşa cum o face B. F. Skinner şi care funcţionează foarte bine în cazul copiilor care au abilităţi minime sau inexistente de limbaj. În această carte, Mary Lynch Barbera se bazează pe propria ei experienţă, ca analist comportamental certificat şi părinte al unui copil cu autism, pentru a explica metoda comportamentului verbal şi modul ei de folosire.
Acest ghid oferă instrucţiuni pas cu pas şi informaţii din abundenţă, despre cum să ajutăm copiii să dezvolte aptitudini de limbaj şi de vorbire mai bune, în acelaşi timp explicând cum să predăm folosirea limbajului mimico‑gestual, în cazul copiilor neverbali. Un capitol întreg se concentrează pe modalităţi de a reduce comportamentele problemă, iar volumul conţine şi informaţii utile cu privire la predarea deprinderilor de mers la toaletă şi a altor aptitudini de independenţă, care sunt utile unui copil.
Cartea le va da părinţilor şi specialiştilor care nu cunosc principiile ABA şi VB, posibilitatea de a începe imediat să folosească metoda comportamentului verbal, în educarea copiilor cu autism şi cu tulburări conexe.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0447 sec