Teorie si practica privind grupurile de societati si situatiile financiare consolidate

Teorie si practica privind grupurile de societati si situatiile financiare consolidate
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
Anul publicării: 2007
Pagini: 256

DESCRIERE

Teorie si practica privind grupurile de societati si situatiile financiare consolidate

Lucrarea se adresează atât specialiştilor în domeniu cât şi altor categorii de utilizatori interesaţi, ea reprezentând finalitatea cercetării desfăşurate de autor în perioada de stagiu doctoral.
Incursiunea în domeniul grupurilor de societăţi şi situaţiilor financiare consolidate se caracterizează prin prezentarea a numeroase exemple de practică contabilă la nivel internaţional prin intermediul unei bogate surse bibliografice consultate. Ulterior, pe baza acestei incursiuni, sunt analizate grupurile de societăţi şi situaţiile financiare consolidate în România. Lucrarea se remarcă prin claritatea formulării problemelor dezbătute, printre care se numără: modul de abordare a consolidării conturilor ca proces dinamic de tipul Intrări – Prelucrări – Ieşiri, ipostazele abordării grupurilor de societăţi în ţara noastră (abordarea economică şi juridică), ideile exprimate cu privire la posibilitatea adoptării unui regim de impozitare la nivel de grup. De asemenea, lucrarea conţine în ultima parte, un studiu practic privind conceperea şi implementarea unui sistem informaţional pentru consolidarea conturilor în cadrul unui grup de societăţi de origine română. Sistemul informaţional propune o serie de soluţii cu privire la organizarea practică a procesului de consolidare în cadrul grupului, (prin schematizarea circuitelor şi fluxurilor informaţionale), eficientizarea mijloacelor de tratare a informaţiilor şi aplicarea procedurilor informaţionale, astfel încât situaţiile financiare consolidate să îşi atingă scopul: oferirea de informaţii despre poziţia financiară şi performanţa grupului, astfel încât utilizatorii acestora să poată lua decizii economice fundamentate. Rezultatele studiului efectuat sunt importante din perspectiva posibilităţilor de adaptare a acestora la orice grup de companii care doreşte un sistem informaţional eficient privind consolidarea conturilor.
Fără a avea pretenţia unei abordări exhaustive, lucrarea este o încercare de a trata din punct de vedere ştiinţific şi practic problematica grupurilor de societăţi şi a procesului de consolidare a conturilor, constituindu-se, în acelaşi timp, într-o provocare ce suportă dezvoltări şi completări din partea celor interesaţi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0561 sec