Studiul China

Studiul China
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-88073-3-4
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 480
Format: 14,8 x 21

DESCRIERE

Proiectul China a fost conceput in anii 1980-81, in anul sabatic al Dr. Chen Junshi, vicepresedinte al Institutului de Nutritie si Igiena Alimentara, din cadrul Academiei Chineze de Medicina Preventiva, cand l-a vizitat pe profesorul T. Colin Campbell, Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca, NY. La scurt timp dupa aceea, celor doi li s-au alaturat profesorul Richard Peto, University of Oxford, England, si doamna Dr. Li Junyao, de la Institutul Chinez de Studiere a Cancerului, Academia Chineza de Stiinte Medicale precum si colegi ai lor din China, SUA, Anglia, Canada si Franta. La sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980, existau doua observatii principale care sugerau relatia intre dieta si cancer. In primul rand dieta vestica bogata (mai ales in grasimi si carne, si saraca in fibre) era puternic asociata (corelata) cu incidenta cancerului de colon si de san. In al doilea rand, in cazul persoanelor care migrau in zone unde se semnala un risc crescut de cancer (de diferite tipuri) se observa cresterea riscului de boala a zonei unde se mutau, indiferent de mostenirile lor etnice sau genetice. Un set concludent de informatii a fost realizat de Academia de Stiinte a SUA, in raportul din 1982 cu titlul Diet, Nutrition and Cancer. „Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importantă şi interesantă. Împreună cu fiul său Tom, el comentează studii cu privire la relaţia dintre dietă şi boală. Concluziile sale legate de consecinţele periculoase ale proteinelor de origine animală sunt uluitoare. La fel de surprinzătoare a fost şi dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultată”. - Robert C. Rischardson, doctor în ştiinţe, laureat al Premiului Nobel, profesor de fizică la catedra F. R. Newman şi vice preşedinte (Cercetare), Universitatea Cornell „Studiul China constituie cea mai convingătoare dovadă de până acum în ceea ce priveşte prevenirea bolii de inimă, a cancerului şi a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai bună carte atât pentru ţările dezvoltate economic, cât şi pentru cele ce trec printr-o tranziţie rapidă de schimbări economice şi de stil de viaţă”. - Junshi Chen, medic, doctor în ştiinţe, profesor senior în Cercetare la Institutul pentru Nutriţie şi Siguranţă Alimentară, Centrul Chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor „Studiul China este prezentarea unui studiu de cercetare inaugural ce oferă răspunsuri mult căutate de către medici, oameni de ştiinţă şi cititori preocupaţi de sănătate. Având la bază investigaţii minuţioase desfăşurate de-a lungul a mulţi ani, acesta scoate la iveală răspunsuri la cele mai importante întrebări nutriţionale ale timpului nostru: Ce produce cancerul în realitate? Cum putem trăi mai mult? Ce va opri epidemia de obezitate? Studiul China se dispensează repede şi uşor de dietele la modă, bizuindu-se pe argumente solide şi convingătoare. Scris cu claritate şi frumuseţe de o autoritate din cele mai respectate în nutriţie, Studiul China reprezintă un important punct de cotitură în înţelegerea sănătăţii”. - Neal Barnard, medic, preşedinte al Comitetului Medicilor pentru o Sănătate Responsabilă

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0921 sec