Skorzeny. Cel mai periculos om din Europa - Charles Whiting

Skorzeny. Cel mai periculos om din Europa - Charles Whiting
Preț: 36,75 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069426920
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 149
Format: 17x23 cm

DESCRIERE

Skorzeny. Cel mai periculos om din Europa - Charles Whiting
Otto Skorzeny pare a fi impozant in orice sens posibil al termenului. Avand o inaltime de 1, 93 metri si o constitutie robusta, cu fata acoperita de cicatrici din duel, cariera sa, atat in timpul cat si dupa al Doilea Razboi Mondial, pare a fi scoasa din cel mai putin plauzibil roman de aventura.
Dar este in intregime, sau aproape in intregime adevarata, pentru ca, dupa cum admite Charles Whiting, care l-a intalnit in diverse ocazii, nu tot ceea ce spune ar trebui sa fie luat ca litera de lege. Totusi, suficiente fapte de necontestat raman pentru a-l consacra ca una dintre cele mai indraznete si pitoresti figuri ale secolului XX.
Printre realizarile lui pot fi mentionate pe scurt: salvarea lui Mussolini din inchisoarea sa montana, rapirea fiului amiralului Horthy, dictatorul Ungariei din timpul razboiului, crearea uneia dintre cele mai mari lovituri ale razboiului in timpul Bataliei de la Bulge, o scurta aventura cu Eva Perora si o incercare de a-l santaja pe Winston Churchill.
Eisenhower l-a declarat, "cel mai periculos om din Europa".
O mare parte din aceasta carte a aparut pentru prima data in 1973, fiind publicata in Statele Unite. Aceasta este prima editie engleza si, multumita cercetarii neobosite cu privire la personajele de seama ale regimului nazist, autorul a reusit sa adauge multe informatii noi si fascinante.
Charles Whiting, cel mai prolific autor militar din lume, a fost implicat in actiune in nord-vestul Europei cu Regimentul 52 de Recunoastere la Ses. Absolvind la Universitatea din Leeds, a tinut prelegeri la Universitarile  Bradford, Saarbriicken, Trier si Maryland. A lucrat, de asemenea, pentru armata SUA, in rolul de consilier si, in 1976, a renuntat la cariera sa academica de profesor asociat pentru a deveni scriitor cu norma intreaga si istoric militar. Prima sa carte a fost publicata in 1954 si are adaugat numele sau (plus alte cateva pseudonime, incluzand Leo Kessler si Duncan Harding) in 270 de lucrari.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0487 sec