Skanda Karttikeya. Legenda marelui erou spiritual, fiu al lui Shiva. Mataji Devi Vanamali

Skanda Karttikeya. Legenda marelui erou spiritual, fiu al lui Shiva. Mataji Devi Vanamali
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-93899-1-1
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 218
Categoria: Religie

DESCRIERE

Ca avatar al Supremului, Skanda portretizează eterna luptă dintre ignoranță și cunoaștere, dintre joasele forțe demoniace și înaltele principii divine care operează împreună atât la nivel cosmic, cât și în plan individual. El întruchipează de asemenea Cunoașterea Supremă, singura ce poate distruge ignoranța. Skanda este totodată și manifestarea materială a minții care ia naștere din ego-ul cosmic (ahamkara).

Sulița sa este ascuțită la vârf și foarte lungă, fiind un simbol al minții care trebuie să fie perfect focalizată pentru a ucide demonul ignoranței.


mataji devi vanamaliMataji Devi Vanamali

În traducere românească, vanamali semnifică o ghirlandă de flori sălbatice dintre care tulsi (busuiocul indian) este de bază. Această ghirlandă este purtată în mod tradițional de către Vishnu/Krishna. Mataji Devi este fondatoarea și președinta organizației Vanamali Gita Yoga Ashram Trust, dedicată răspândirii înțelepciunii Sanatana Dharma și realizării de acte caritabile pentru copii. Locuiește în ashrama-ul Vanamali din Rishikesh, în nordul Indiei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0842 sec