Secretele medicinii legale românești - Boerescu Dan-Silviu

Secretele medicinii legale românești - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-104-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 144

DESCRIERE

În cele două Pravile de pe timpul lui Vasile Lupu și Matei Basarab se fac referiri la expertiza în cazuri de otrăvire, rănire, nebunie, viol, deflorare, sodomie. În timp, însă, domeniul s-a diversificat considerabil.

…Așadar, ce s-a întâmplat în realitate cu penisul lui Terente din muzeul Institutului de Medicină Legală din București, care era, de fapt, o butaforie? Și cum a reușit Mina Minovici să mumifice corpul portarului de la IML mai bine decât trupurile faraonilor? Iar Nicolae Minovici a fost fratele celebrului legist căruia Institutul Naţional de Medicină Legală îi poartă numele. Ca şi fratele său, şi-a dedicat viaţa ştiinţei şi a recurs la metode extreme pentru a-şi pune în practică studiile. A cercetat efectele agoniei prin autostrangulare şi a fost el însuşi cobai, spânzurându-se de 12 ori!

 

Chipuri și cauze ale morții sau poezia stranie a vieții la morgă din vremea lui Matei Basarab și Vasile Lupu până astăzi

De la Terente la Gogea Mitu: chipuri ale morții la Institutul Medico-Legal din Vechiul București

Autopsia lui Râmaru: creierul unui serial killer obsedat sexual

Doamna cu Umbrela, frații incestuoși fără voia lor, spiritism cu Iulia Hasdeu și alte povești din Cimitirul Bellu

Crematoriul „Cenușa” – fum peste Cocioc și obiectiv militar ultrasecret

„Cazul Anca” demontat, după ce Miliția găsește osemintele unei alte victime a pictorului nebun, fiu de torționar

Spiritele vii și luminoase de la sumbrul Institut Medico-Legal

 

ISTORII SECRETE (20 de volume)

Am fost prea multă vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generații – semnificația unor fapte și evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clișee specifice luptei de clasă de inspirație sovietică.

Însă, în momentul de față, când accesul liber la informație nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice și putem privi personajele exponențiale ale diferitelor epoci în toată complexitatea lor umană, fără teama de a deveni culpabili în ochii cenzurii, dar și cu riscul inerent de a șoca naționaliștii, protocroniștii sau extremiștii, indiferent de culoare lor politică.

Spre descifrarea istoriei secrete a României

!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0509 sec