SCHIMBĂRILE CLIMATICE Un ghid (uneori) incorect politic - Crânganu Constantin

Preț: 99,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-522-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 378
Categoria: Eseuri

DESCRIERE

Schimbările climatice este o carte inteligentă (smartbook™), care face legătura instant între volumul tipărit și mediul online. În paralel cu lectura unei cărți interesante și valoroase, folosind smartphone-ul și o aplicație gratuită de scanare a codurilor QR (ex: QR Scanner), puteți vedea – pe telefon sau pe smartTV – referințe bibliografice extinse (articole, bloguri, cărți, videoclipuri), care amplifică exponețial conținutul lucrării.

Un concept editorial original marca Integral™.

Cartea de față este construită pe baza actualizării și modificării articolelor pe care le-am publicat inițial pe platforma Contributors. ro între 2015 și 2019.

O parte din aceste articole au fost anterior publicate în cartea mea Mașina de răsucit idei incomode Eseuri (aproape) incorecte politic, Ed. Integral, 376 p.

Cred că oamenii – o specie tranzitorie, relativ nouă, de trestii gânditoare –își au un loc bine marcat în angrenajul sinergetic al celor cinci „roți dințate” care mișcă permanent, cu viteze și intensități diferite, sistemul complex și haotic numit climă: litosfera, hidrosfera, biosfera, criosfera și atmosfera. De aceea, știința climatică (climatologia) nu este o disciplină per se. Este un domeniu multi-disciplinar de studii în care se regăsesc meteorologia, geologia, geofizica, astrofizica, paleontologia, botanica, zoologia, glaciologia, fizica atmosferei, oceanografia fizică, chimică și biologică, ecologia și cosmologia.

Cred că funcțiile fizice ale schimbărilor climatice și, în consecință, ale parametrilor meteorologici locali, se schimbă (într-o mare măsură) datorită influenței unei compoziții variabile a atmosferei, controlate de schimbări dinamice aleatorii, incluzând emisiile antropogene de gaze cu efect de seră, creșterea explozivă a populației, schimbările de utilizare a terenurilor, poluarea cu aerosoli ș. a. Toți acești factori contribuie la schimbările climatice regionale și globale, care se suprapun și agravează schimbările și variabilitatea climatică provocate de cauze naturale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0380 sec