Sărutările nedăruite - Ronchi Ermes

Sărutările nedăruite - Ronchi Ermes
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786066391306
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 112
Format: 13x20 cm
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Sărutările nedăruite - Ronchi Ermes

Aceste pagini sunt pentru aceia care caută în istoria spiritului alte sentimente, probabil rămase împietrite în urmele istoriei. Sunt pentru bărbații și femeile care caută integrarea umanului și a spiritualului, a credinței și a afectivității: armonia dificilă, dar posibilă dintre masculin și feminin.

            Sunt pentru aceia care iubesc poezia și libertatea inimii. Și cărora nu le este frică de pasiune.

            Ermes Ronchi

            Prietenia reprezintă o parte integrantă a călătoriei prin viață a sfinților Bernard, Francisc și Tereza, persoane în care umanitatea și sfințenia sunt strâns îngemănate.

            Protagoniști de marcă ai istoriei creștinismului, cei trei sfinți ne ajută să luăm urma unei alte povești, mai puțin oficiale, dar nu mai puțin reale și importante: o istorie ce nu are loc pe coridoarele puterii, ci este alcătuită din întâlniri, din suferință, din emoție împărtășită. Fără teamă de pasiune.

            Creștinismul ne arată astfel noi ipostaze și soluții pentru o relaționare mai bună, deopotrivă pentru bărbați și femei, într-o nouă arhitectură a relațiilor umane. Alternativa nu este prietenia spirituală sau o reformă funcțională ori un nou proiect eclezial, ci prietenia umană, plină de emoție și de viață. Și aceasta pentru că dragostea și prietenia constituie o parte crucială din „știința practică” de a trăi, o spiritualitate ce nu presupune eliminarea, ci adăugarea umanului.

            O bijuterie ideatică și stilistică, lucrarea Sărutările nedăruite ne propune o reflecție asupra „sănătății spirituale”, centrată pe faptul că prietenia și dragostea protejează și conservă rezervele de viață sănătoasă și plină de bucurie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0676 sec