Sa nu te casatoresti cu o femeie cu picioare mari - Mineke Schipper

Sa nu te casatoresti cu o femeie cu picioare mari - 
Mineke Schipper
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069800997
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 567
Categoria: Diverse

DESCRIERE

În toate culturile, sexul și genul și-au găsit expresia în cel mai concis gen literar, și anume în proverbe. Acestea oferă perspective revelatoare asupra condiției femeii de-a lungul secolelor și al continentelor, iar, în mod surprinzător, asemănările dintre miile de proverbe despre femei sunt mai numeroase decât diferențele.

Cartea, care parcurge sute de limbi și mai mult de o sută cincizeci de țări, reprezintă un ghid uimitor și amuzant, ce ne dezvăluie cât de mult au progresat cele două sexe pe calea cosmopolitismului contemporan.

Mineke Schipper s-a născut în 1938 și este autoare de ficțiune și non-ficțiune, publicând cărți de literatură comparată și studii interculturale. Pentru acest volum, autoarea a primit Eureka Award.

 

Despre carte:

 

„Fascinantă. O carte captivantă.” — Times Literary Supplement

„Proza lui Schipper este ușoară, intensă și inteligentă, iar analiza a ceea ce stă în spatele proverbelor este absolut fascinantă.” — Daily Telegraph

„…o carte vie și tăioasă... Autorii feminiști și profesorii îi vor analiza și cita cu recunoștină materialul vreme de cel puțin o generație.” — National Post, Canada

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0386 sec