Românii și tragedia scufundării Titanicului - Boerescu Dan-Silviu

Românii și tragedia scufundării Titanicului - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-199-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 168

DESCRIERE

Multe scenarii apocaliptice au înconjurat, încă înainte de lansarea sa la apă, uriașul pachebot RMS „Titanic”, cel mai mare obiect autopropulsat din istoria omenirii. Tragedia a generat apoi și o mulțime de interpretări conversate ale faptelor și personajelor, dar și mai multe ecranizări, între care cea a lui James Cameron din 1997 a dominat box office-ul mai bine de un deceniu. Dincolo, însă, de orice, epopeea navei – care încă nu s-a încheiat! – rămâne o copleșitoare poveste despre sânge, iubire, aur și oțel, la care au contribuit și un număr de români…

-    Cea mai celebră navă din istorie și cruntul ei destin – noile teorii ale conspirației

-    „Corabia văduvelor” – un mister numit „Carpathia”

-    Românii de pe pachebotul groazei – legende și adevăr

-    11 Premii Oscar pentru ficțiunea despre o tragedie reală

-    Naufragiul pachebotului RMS „Titanic” în presa românească a vremii. Amănunte inedite – Personalități filo-române ale vieții cotidiene britanice și americane dispărute o dată cu vasul „Titanic” – O nouă viziune asupra naufragiului – Situații controversate și diferite față de varianta cinematografică.

Secțiunea documentară a cărții a fost realizată de drd. Ion Andrei Gh. Țârlescu, absolvent al Universității „Kapodistria” din Atena (Facultatea de Teologie), cercetător-bibliograf S1 la Serviciul Manuscrise și Carte Rară al Bibliotecii Academiei Române. Este doctorand al Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, pregătind un doctorat în filologie greacă și autor a peste cincizeci de traduceri din limba greacă veche și modernă cu importante contribuții în istoriografia și filologia românească veche, prin cercetări de manuscrise și documente în biblioteci din străinătate.

 

Colecția APOCALIPTICA (8 volume)

În istoria lor tumultuoasă și contradictorie, adesea confiscată și falsificată de literatura de propagandă, România și românii s-au confruntat cu nu puține scene și situații apocaliptice. De multe ori, dintr-o ipocrită „pudoare istorică” s-a preferat trecerea lor cu vederea sau exilarea lor în paginile îngălbenite de trecerea vremii ale unor cronici și documente de arhivă nefrecventabile.

Democratizarea accesului la multe dintre informațiile „clasificate”, „secrete”, petrecută în ultimele decenii, a scos din nou la lumină – chiar dacă una crepusculară! – o serie de întâmplări, dezastre și catastrofe ținute multă vreme sub obroc și ocultate cu bună știință.

Poate că acum este momentul să le dezambiguizăm și să încercăm să învățăm ceva din aceste pagini întunecate ale unei istorii vremelnic trunchiate…

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0753 sec