Romanii in mileniul de intuneric (sec. al III-a si al XIV-lea) - Marius Finca

Romanii in mileniul de intuneric (sec. al III-a si al XIV-lea) - Marius Finca
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9786069384572
Anul publicării: 2016
Pagini: 480
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cartea contine izvoare istorice de exceptie despre existenta si continuitatea geto-dacilor, de la Retragearea Aureliana pana in Evul Mediu, adica din asa numitu l„Mileniu de Intuneric”, o perioada despre care ni s-a spus ca nu a oferit informatii referitoare la stramosii nostri. O carte pe care orice roman ar trebui sa o aiba acasa!

"Lucrarea am gandit-o in trei parti. Partea I,"Getii in Europa", se refera la istoria si faptele celor plecati din bastina strabuna - deci parte a neamului nostru - incepand cu sfarsitul secolului al XIV-lea spre vest, nord-vest si nord.
Partea a II-a,"Basileia ton Romaion", tradus din greceste prin"Imperiul Romanilor", sau, pe scurt"Romania", se refera la elementele geto-daco-traco-ilire, numite cu un cuvant arimine, care au jucat un rol important in istoria Imperiului Roman de Rasarit, de la Septimus Sever, pana la Focas.
Partea a III-a,"Romanii de la retragerea aureliana la infiintarea statelor medievale Valahia si Moldova", este, firesc si cea mai voluminoasa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0560 sec