Romania tradata - Constantin Mustata

Romania tradata - Constantin Mustata
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789731814001
Anul publicării: 2010
Pagini: 335
Categoria: Istorie

DESCRIERE

La ora "Diktatului", Constantin Mustata se afla la Rozavlea, in Maramures, pe valea Izei, unde parintele sau era Sef al Postului de Jandarmi. De-acolo a-nceput durerosul "exil".
Vor ramane insa in sufletul sau sau, reconstituie, amintirile de la Rozavlea, Camarzana, Valea Borcutului, Ferneziu sau Baia Mare...
Abia tarziu, peste ani, a-nteles de ce plutonierul-major Ion Mustata, atunci, in octombrie 1944, n-a putut sa-si reocupe postul, desi primise ordin.
Despre framantarile de-atunci privind anexarea Maramuresului la Ucraina, autorul pregateste o carte zguduitoare.
"Romania tradata?" E o carte-avertisment. Un dureros apel la responsabilitatea nationala. La demnitate! La intelepciune... O incercare a publicistului de a oferi argumente despre aventurile si a aventurierii care sapacu sete si abilitate la temelia Statului National Unitar Independent si Indivizibil, Romania!
Tara in care azi misuna prea multi tradatori ai idealurilor romanilor! Cat priveste viata apasatoare traita de cei 100. 000 de romani de pe meleagurile Harghite si Covasnei, publicistul a pledat pentru armonie si buna intelegere. Priveste cu revolta si jefuirea patrimonului national, deplangand cazul "Rosia Montana"...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0456 sec