Quirkologia, stiinta bizarului ~ neobişnuita psihologie a vieţii cotidiene ~

Quirkologia, stiinta bizarului ~ neobişnuita psihologie a vieţii cotidiene ~
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-1701-45-5
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 246
Format: 14 x 20 cm

DESCRIERE

Este un termen inventat de Richard Wiseman, pentru a defini cercetarea psihologică mai puţin obişnuită - ba chiar bizară.

Mare parte din această lucrare foloseşte metode directe, pentru a investiga subiecte neobişnuite, sau metode neobişnuite, pentru a investiga teme obişnuite.
În ce mod îţi influenţează viaţa, prenumele pe care îl ai? Ce spune despre personalitatea ta, modul în care mergi? De ce ar trebui ca anunţurile matrimoniale ale femeilor, să fie scrise de bărbaţi?

Care este cea mai amuzantă glumă din lume - oare, fundamentaliştii religioşi au simţul umorului? De ce locuitorii oraşului Delhi sunt mult mai serviabili decât londonezii?

Cum poţi fi convins să reţii evenimente care nici măcar nu s-au întâmplat? De ce politicienii incompetenţi câştigă alegerile?
De peste douăzeci de ani, psihologul şi profesorul Richard Wiseman a examinat bizara ştiinţă a vieţii de toate zilele.

A petrecut multe nopţi în presupusele case bântuite de fantome, a condus experimente clandestine, în mai mult de treizeci de ţări, îmbrăcându-se chiar şi într-un uriaş costum de găină.

În această carte îşi descrie aventurile din vârtejul comportamentului omenesc şi îi omagiază pe aceia care au avut şi ei o asemenea activitate bizară şi extraordinară.

Prezentând o nouă înfăţişare a acestui fenomen fascinant, numit viaţă, cartea de faţă reprezintă un ghid decisiv pentru situaţia în care savanţii ce studiază comportamentul omenesc, dau dovadă de un comportament "bizar".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0586 sec