Puterea de a te face ascultata - Viv Groskop

Puterea de a te face ascultata - Viv Groskop
Preț: 36,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-94563-5-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 252

DESCRIERE

Puterea de a te face ascultata. Arta discursului genial
 

Cele mai multe carti despre vorbitul in public nu va spun ce sa faceti cand deschideti gura si nu iese nimic. Si nu va spun cum sa va depasiti anxietatea pe care o incercam cei mai multi dintre noi cand se pune problema de a tine un discurs public. Nu va spun nimic despre acele momente cand tu, ca femeie, te simti marunta si neinsemnata. Nu va spun cum sa dominati auditoriul. Aceasta carte va spune toate astea. 
De la felul in care Michelle Obama proiecteaza "un statut inalt si fericit" si puterea stilului mai curand sters al discursului lui J. K. Rowling, la rostirea taraganata a Virginiei Woolf si felul in care Oprah Winfrey manevreaza convingerea launtrica, ce anume fac eroinele noastre ca sa ne faca sa ne ridicam in picioare si sa le ascultam - cu adevarat - fiecare cuvant? Si cum poti tu realiza acelasi impact in viata ta? Ei bine, iata cum.
 
O multime de sfaturi si trucuri... dar, in cuvintele lui Groskop, cea mai valoroasa lectie este urmatoarea: "Nu trebuie sa fii un orator maret ca sa tii un discurs nemaipomenit". - Sunday Times Style magazine
 
Sfaturi pertinente... idei folositoare si cuvinte intelepte. Groskop ne da toate instrumentele de care avem nevoie, - TES
 
Demistifica arta de a vorbi in fata oamenilor si de a-i castiga pentru cauza ta. - The Times
 
Ghidul suprem pentru tinerea unui discurs public. Inspirator. - Mary Portas

Fragment din cartea "Puterea de a te face ascultata" de Viv Groskop:

"Acestea fiind spuse, stacheta pentru a putea vorbi este fixata adesea mult mai jos decat am crede, si multe TED Talks (si filmari de la discursuri de absolvire sau evenimente de afaceri si politice) demonstreaza acest lucru. Uneori poate fi reconfortant sa stim ca nu trebuie sa fim chiar atat de buni. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei comunicari eficiente in orice context, fie ca e vorba de a obtine ce va doriti de la o convorbire telefonica sau de a-i da gata pe colegi cu un discurs fantastic de multumire la sfarsitul anului, il reprezinta gestionarea propriilor asteptari. Poate ca nu veti fi ca Bette Davis din Totul despre Eva cand veti vorbi la telefon. Si nici nu trebuie. Nu veti fi ca Oprah Winfrey la Super Soul Sundays cand tocmai ati tras la sorti biletele pentru cadourile de Craciun la birou. Si nici nu trebuie. Nu trebuie decat sa fiti credibile si oneste. Va fi mai bine decat a fi Bette sau Oprah, pentru ca va fi ceva autentic. (Desigur, nici Bette Davis sau Oprah nu ar trebui sa incerce sa fie ca voi. Ar fi gresit.)
Asa-zisele evenimente oficiale de vorbit in public sunt rare in ziva de azi, slava Domnului, deoarece majoritatea erau oribile. Sa fim sincere, cine si-ar dori vreodata sa vorbeasca „in public"? Poate vreun tocilar de la Eton prin 1953. Notiunea de „vorbit in public" e demodata, vorbim despre o materie predata acum 40 de ani cand oricine putea sa lege doua vorbe era selectat sa faca parte dintr-o echipa penibila „de dezbateri." Ar trebui sa pregatiti un soi de predica jenanta care incepe cu,, Aceasta parte crede ca..." si sa se termine cu ceva de felul „monarhia ar trebui abolita" sau „porumbeii sunt neintelesi si nu sunt claunatori." („Sobolani cu aripi" a fost un adevarat discurs sustinut de o fosta colega de scoala. A castigat concursul de dezbateri.)"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0352 sec