PUTEREA A ȘASEA - Barbu Petre

PUTEREA A ȘASEA - Barbu Petre
Preț: 34,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069925348
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 256
Categoria: Dramaturgie

DESCRIERE

Masa puterilor noastre – piesă câștigătoare a concursului de dramaturgie UNITER pentru anul 2016. (Montată la Teatrul de Comedie București și într-un spectacol radiofonic la Societatea Română de Radio.) 

Delegatul – piesă nominalizată la concursul de dramaturgie UNITER pentru anul 2017. 

Sufletul pereche – monodramă, nominalizată la concursul de monodrame, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău - anul 2020 și în curs de montare la Societatea Română de Radio.

Servitoarea zmeului – piesă în două acte

Ridică-ți patul și umblă, surioară! – premiul al II-lea la concursul de dramaturgie „Goana după fluturi”, Râmnicu Vâlcea, 2019. 

 „Imun la glorie, Petre Barbu scrie cu consecvență, disciplinat, atent la destinele oamenilor, la suferințele lor pe care le redă cu ochiul obiectiv, dar sensibil al ziaristului. Fie că scrie romane, proză scurtă sau piese de teatru, Petre Barbu împlinește prin scris un ritual de conservare a memoriei ce se constituie într-o ierurgie, susținută de prezența recurentă a câtorva motive: călătoria, cancerul, petrecerea, moartea, copilul.”

Oana Cristea Grigorescu, Liternet, 2019

„Scriitor cu o adâncă putere de observație a durerii, a urâtului, a răului, având în proprietate mijloace artistice de a le descrie detaliile cu care acestea iau în posesie omenescul, Petre Barbu propune scenei eroi ai străzii, ai cartierelor muncitorești: Galațiul siderurgic, care a fost și cât a mai rămas, e un loc asupra căruia revine, nu o dată. Există și înfrânți, suicidari fără scăpare, cei care nu supraviețuiesc iluziei destrămate; mai sunt și revoltați, dar voința lor e slabă: revolta le este nevroză sau o izbucnire de scurtă durată. (...) Tema bolii și a morții devine oglindă așezată în fața suferinței permanente prezente în creația lui Petre Barbu.”

Crenguța Manea, revista „Teatru”, 2017

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0347 sec