Principiul micului pinguin

Principiul micului pinguin
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-629-290-6
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 160
Format: 13 x 20

DESCRIERE

Cartea de faţă debutează cu o povestioară alegorică de ai cărei protagonişti - pinguinul Little Boy şi foca Big Mouth - se va folosi autorul pentru a-şi ilustra principiile dezvoltate.

Denis Doucet, psiholog clinician de peste douăzeci de ani, se întreabă „Suferim oare de incapacitatea de a ne adapta la mediul nostru şi la ceilalţi? Poate nu, răspunde el. Poate suntem prizonierii unei logici absurde. Poate ne pierdem timpul adaptându-ne la ce e în jurul nostru, în loc să facem ceva ca să schimbăm lucrurile". În continuare, el expune o serie de remedii în vederea eliminării relelor cauzate de manipulările exterioare individului.

O lucrare foarte interesantă, inteligent scrisă, la un nivel intelectual elevat, cu o participare plină de umor şi de sarcasm a scriitorului. Un îndreptar de viaţă, o invitaţie la reflecţii asupra mediului ce acţionează asupra noastră - fiecare dintre noi fiind într-o măsură Little Boy, atras de dobândirea unor bunuri materiale valabile azi, dar care se devalorizează mâine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0634 sec