Pola Illery. Cea mai sexy actriță din era filmelor mute - Boerescu Dan-Silviu

Pola Illery. Cea mai sexy actriță din era filmelor mute - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-112-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 144

DESCRIERE

Actrița și cântăreața de origine română a apărut în filme mute și în primele filme cu sunet, fiind cunoscută în special pentru rolurile ei de vampă.

S-a născut ca Paula Iliescu la Corabia și a fost, de asemenea, cunoscută sub numele de Paula I. Gibson. Illéry a apărut în câteva filme franceze realizate în anii 1920 și 1930, mai ales în filmul lui René Clair Sub Acoperișurile din Paris (1930) și în Parada Paramount, versiunea în limba română a Paramount on Parade (1930), realizat la Paris. Se crede că a apărut pentru ultima dată în filme în 1938.

După ce l-a întâlnit în atelierul tomnaticului dar virilului ei amant Constantin Brâncuși, Pola Illéry s-a căsătorit cu maiorul american Charles Grenier în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și s-a mutat în Statele Unite cu el, luându-și cetățenia americană în 1946. Căsătoria a durat doar câteva luni înainte ca el să fie ucis într-un accident. Ea s-a recăsătorit mai târziu cu Jim Gibson și cuplul s-a mutat în Palos Verdes, unde Illéry a trăit pentru tot restul vieții sale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0660 sec