Periya Puranam - Sekkizhar

Periya Puranam - 	
Sekkizhar
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8414-68-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 416
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Periya Puranam este o operă poetică tamilă clasică, în care marele poet și sfânt Sekkizhar descrie viețile a 63 de sfinți shivaiți provenind din caste diferite, de vârste și ocupații diferite, dar având în comun dedicarea cu ardoare a vieților lor lipsite de egoism serviciului de venerare a lui Shiva.

Sekkizhar a efectuat o asiduă activitate de cercetare și documentare, vizitând temple şi locuri sfinte, studiind inscripţii, adunând noi date despre sfinții shivaiți. La acestea s-au adăugat harul său poetic şi inspirația, Shiva Nataraja însuși „compunând” prima strofă din ceea ce urma să devină Periya Puranam.

Această scriere a avut o mare influență asupra tradiției devoționale a shivaismului în India de Sud, fiind considerată a 5-a Veda.

Sri Ramana Maharshi, pe când avea 16 ani, a citit cartea Periya Puranam și impactul asupra tânărului Venkataraman de atunci a fost hotărâtor în „drumul” pe care acesta urma să-l parcurgă, devenind apoi cunoscut ca Înțeleptul de la Arunāchala.

În cadrul dialogurilor cu vizitatorii care veneau să-i solicite îndrumarea spirituală pe calea dificilă a cunoașterii de sine, Sri Ramana Maharshi a făcut referiri în răspunsurile sale la întâmplările surprinzătoare din viețile sfinților Nayanars descrise cu măiestrie de Sekkizhar.

Despre autor
Sekkizhar a fost un poet, reprezentant al școlii Tamil Shaiva Siddhanta, contemporan cu regele tamil Kulothunga Chola II, care a domnit între anii 1133 ‒ 1150, în India de Sud. Ramadevan, cunoscut mai târziu ca sfântul-poet Sekkizhar, s-a născut în satul Kundrathur din Thondaimandalam. Erudit în Vedas și Agamas, Sekkizhar era prim-ministru la Curtea regelui, când acesta i-a propus să scrie un poem grandios despre sfinţii shivaiți care își dedicaseră viețile lui Shiva.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0613 sec