Parintele Arsenie Boca. in Arhivele Securitatii 2 - Florian Bichir

Parintele Arsenie Boca. in Arhivele Securitatii 2 - Florian Bichir
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 701
Format: 17x23 cm
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Parintele Arsenie Boca. in Arhivele Securitatii 2 - Florian Bichir
Cel de-al doilea volum al trilogiei Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii. Opis de documente se pliaza pe perioada cea mai tumultoasa a Sfantului Ardealului, si anume pe cea in care Parintele Arsenie e vremelnic statornicit la Prislop (1948-1959), de unde va si incepe cumplitul calvar al detentiilor.
De altfel, perioada aceasta e si cea mai sarguincios urmarita de organele de securitate, dosarele personale insumand sute de pagini si implicand un aparat opresiv uman si logistic impresionant.
In acest sens, am redat sistematic, integral, si de aceasta data, documentele aflate in arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) referitoare la aceasta perioada, optand pentru o structura cronologica a derularii evenimentelor si a reflectarii lor in monitorizarea obiectivului in discutie.
Totodata, am inserat si o serie de date calchiate pe aceeasi perioada, aflate in dosarele personale de Securitate ale altor personaje care, intr-un fel sau altul, au interactionat cu Parintele Arsenie Boca si ale caror marturii au valoare de document.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0352 sec