Pacatul si starile psihopatologice - Arhim. Simeon KRAIOPOULOS

Pacatul si starile psihopatologice -
 Arhim. Simeon KRAIOPOULOS
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 6422752000956
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

Extras din subcapitolul Incercari de camuflare ale complexului de inferioritate (p. 50) Tendintele de dominare, care in repetate randuri nu au niciun sens,, sunt de regula incercari de a camufla complexul de inferioritate. Asa se justifica mania, tupeul, tipatul, activismul, impresia de competivitate: ca, de fapt, sa fie camuflat sentimentul de inferioritate. Fiti atenti!

Cel complexat nu face acest lucru in mod intentionat. Il face fara sa constientizeze, fara sa inteleaga el insusi, insa realitatea este urmatoarea: face toate aceste lucruri ca sa poata sa camufleze complexul de inferioritate, ca sa protejeze rana care a provocat complexul de inferioritate. Si nici nu incearca sa-l inlature. Toate cele spuse nu trebuie sa ne determine ca, atunci cand intalnim un astfel de om, fie acasa, fie oriunde altundeva, sa incepem indata sa-l judecam. Dimpotriva!

Cum am mai spus, este vorba despre oamenii cei mai vrednici de compatimire, care au nevoie de multa intelegere, au nevoie de multa iubire. Au nevoie sa nu ramanem blocati in aparente, sa nu luam seama la manifestarile lor, ci sa incercam sa le vedem rana si sa gasim o modalitate de a-I vindeca. Aici este un punct sensibil, care da nastere neintelegerilor. Un lucru care incepe de la un mic impuls poate avea cateodata consecinte grave. Toate acestea se intampla mai intai pentru ca acela este asa cum este, iar in al doilea rand pentru ca noi, ceilalti, nu putem sa-l intelegem, nu putem patrunde mai adanc in sufletul lui.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0696 sec