Păcălit de hazard - Nassim Nicholas Taleb

Păcălit de hazard
- Nassim Nicholas Taleb
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 440
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Eroul cărții este norocul. Antieroul este – ați ghicit! – ghinionul. Iar Taleb spune aici povestea întâlnirilor noastre cu aceste personaje neînțelese.

Într-un fel, Păcălit de hazard este o lucrare tragică. Autorul ne atrage atenția că suntem la cheremul unor întâmplări pe care rațiunea nu le poate anticipa și, cu atât mai puțin, controla. Ele vin și pleacă, lăsând în urmă când abundență, când penurie, când extaz, când catastrofe. Consolarea este că fenomenul acesta e democratic în cel mai înalt grad – stăm cu toții sub zodia lui.

Singurul mod în care ne putem descurca într-o lume aflată sub semnul întâmplării e să adoptăm poziția stoică – contemplarea fenomenelor care au puterea de a da totul peste cap și acceptarea cu seninătate a condiției noastre omenești.

Deși, pe alocuri, pare o lucrare despre universul cumva plicticos al finanțelor, Păcălit de hazard e, de fapt, o meditație filozofică asupra lumii contemporane, scrisă într-un stil pe cât de amuzant, pe atât de profund. Vă veți întâlni, în paginile cărții, cu figura iconică a baseballului Yogi Berra, cu miliardarul George Soros, cu Popper și Wittgenstein, cu David Hume, Kant și Einstein ori cu legendarul Ulise.
Cartea este pentru înțelepciunea convențională de pe Wall Street ce au însemnat cele nouăzeci și cinci de teze ale lui Martin Luther pentru Biserica Catolică. — The New Yorker
Avem nevoie de o astfel de carte... distractiv de citit și exprimând o gândire revigorant de independentă. 

— Robert J. Shiller, autorul bestsellerului Irrational Exuberance

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0964 sec