Neurologie

Neurologie
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-9308-12-0
Editura:
Anul publicării: 1999
Pagini: 910
Format: 15X23
Categoria: Medicina umana

DESCRIERE

Lucrarea "Neurologie" - se adreseaza medicilor din asistenta primara în datele actuale din tara noastra.
Constantin Popa a facut toate eforturile pentru a concentra cât mai mult informatiile cu privire la un domeniu atât de vast din neurologia aplicata si a avut în vedere în permanenta posibilitatea utilizarii corecte a unor notiuni de neurologie clinica, în afara formarii de specialitate neurologica.
Pregatirea neurologica din cadrul facultatii ofera premize inegale pentru a face fata responsabilitatii totale a celui care vine primul în contact cu bolnavul "neurologic".
Tinând seama de dificultatea observatiei bolnavului din punct de vedere neurologic de catre medicul începator sau chiar, uneori, de catre medicul generalist cu experienta, in lucrare sunt elementele principale de orientare semiologica plecând de la simptome si semne si ajungand la metodologii si tehnici de examinare.
Medicii generalisti, viitorii medici de familie, specialisti în diferite domenii ale medicinii vor putea gasi în aceasta carte o informatie sintetica si actuala cu privire la neurologia clinica.

Pediatrie
Lucrarea doctorului Florea Iordachescu ne ofera informatii esentiale din domenii importante ale stiintei si practicii pediatrice, precum: nutritia si unele boli nutritionale, cresterea si tulburarile acesteia, dezvoltarea si comportamentul, imunitatea, etc.
Pentru prima data in cartea pediatrica romaneasca, s-a pus accentul pe problemele de interes major, precum educatia sanitara a parintilor si copiilor, asistenta familiei in dificultate, copilul cu handicap fizic si intelectual, copilul cu probleme scolare.
O atentie deosebita s-a acordat accidentelor si traumatismelor, problemei abuzurilor (fizice, sexuale) la copii si infectiilor importante din patologia copilului - hepatite acute virale, tuberculoza, HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuala.
Lucrarea "Pediatrie" se adreseaza medicilor practicieni generalisti, medicilor specialisti, rezidentilor si, nu in ultimul rand, studentilor la medicina.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0384 sec