Negocierea conflictelor in scoala

Negocierea conflictelor in scoala
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-606-583-094-3
Anul publicării: 2010
Pagini: 70
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Oamenii traiesc si muncesc împreuna. Este important ca ei sa se înteleaga unii cu altii. În acelasi timp, conflictele reprezinta o realitate cotidiana pentru fiecare om. Într-o colectivitate umana trebuie sa acceptam conflictele ca fiind absolut normale, iar rezolvarea lor trebuie sa fie un proces de grup, deoarece orice grup uman cuprinde membri cu perspective diferite, cu motivatii diferite si cu un potential de munca si creatie care variaza în limite foarte largi.
Prin activitatea de consiliere în grup, individuala si colectiva care intervine în managementul conflictului se doreste a influenta modul în care indivizii se raporteaza la conflict si a forma noi deprinderi adecvate de solutionare a conflictelor. Aceasta activitate presupune, în primul rând, schimbarea unor fundamente cognitive ale indivizilor (se învata lucruri noi despre conflicte) urmeaza schimabrea atitudinii afective fata de conflict (se 'simte' altfel fata de conflict) si, nu în ultimul rând, de fapt scopul final, se schimba un comportament (se manifesta altfel).
Salutam aparitia acestei carti si felicitam autoarele ei pentru modul de abordare a negocierii conflictelor, pentru felul cum si-au desfasurat munca de cercetare în unitatea scolara în care au experimentat-o.


Prof. univ. dr. MONICA DELICIA AVRAMESCU

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0623 sec