Munca patriotică. Radiografia unui ideal falsificat

Preț: 28,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8699-24-0
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 328

DESCRIERE

Seria Theologia Socialis răspunde necesității de a repune în dialog, după jumătate de secol de ateism de stat și două decenii și jumătate de tranziție confuză, valorile creștine cu cele ale societății moderne. Seria este promovată de Institutul Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale și Inter-religioase (INTER).

Viața cotidiană în comunism a însemnat și muncă patriotică. Toți cei care am trăit mai multe de 40 de ani aveam această experiență. După cum ne spune autorul, pe unii această experiență ne-a umilit, dar mulți dintre noi pare că sunt mândri de rezultatele ei. Însă mândria pentru contribuția trecută în favoarea obștii, făcută cu de-a sila, nu ne oprește ca în prezent să întoarcem spatele muncii voluntare. După știința mea, această carte este prima analiză politologică și sociologică deopotrivă, a muncii patriotice în comunism. Valeriu Antonovici înțelege foarte bine tema și oamenii. Filtrarea temei prin memoria personală a subiecților umple explicațiile de viață și de consistență. Din aceste motive, cartea este utilă politologilor, istoricilor, sociologilor, economiștilor și, de ce nu, publicului larg. Valeriu Antonovici are o scriitură bună, omenească, plăcută, care face lectura prietenoasă indiferent de specializarea cititorilor.

Mihaela Miroiu

* * *

Valeriu Antonovici (n. 1983). Doctor în Știinţe Politice, SNSPA (2011). Stagiul doctoral în cadrul institutelor: Zentrum für Zeithistorische Forschung din Potsdam şi Centre Marc Bloch din Berlin, Germania (2009-2010). Master în Antropologie (2008) şi licenţiat în Sociologie (2006). Cadru didactic asociat la Facultatea de Știinţe Politice din cadrul SNSPA. Realizator de filme documentare pe teme de istorie recentă: „Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească” (2013, corealizator), „Locuri Memoriale din România. Piaţa Universităţii” (2009, corealizator), „Nu putem vorbi despre comunism la colţ de stradă” (2007) ş. a. Jurnalist (RFI şi TVRM), cercetător asociat la mai multe proiecte internaţionale şi membru în mai multe ONG-uri civice şi educaţionale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0397 sec