Miza politica a atentatului - Carmen Zamfirescu

Miza politica a atentatului - Carmen Zamfirescu
Preț: 36,75 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069049006
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 17x23 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Miza politica a atentatului - Carmen Zamfirescu
... moartea violenta a fost constatata de catre arheologi si antropologi in zorile umanitatii. De obicei, confruntarile intre comunitati, intre culturi, au fost violente. Omenirea a trecut de la epipaleolitic la neolitic si apoi la epoca metalelor prin lupte sangeroase, prin disparitia purtatorilor unei culturi provocata de catre noii veniti.
Totusi, este imposibil de stabilit, in absenta surselor scrise, ca moartea a survenit in lupta sau prin atentat. De aceea, atentatul este o actiune a carei prezenta istorica poate fi atestata numai din momentul in care apar sursele scrise.
Termenul de "atentat" este folosit alaturi de sinonimul "asasinat", insa etimologia acestor cuvinte este diferita. Atentatul provine din "attenter", "a incerca", in timp ce "asasinatul" provine de la grupul "asasinilor" din spatiul islamic, care, dupa ce consumau hasis, sub influenta acestui drog puteau duce la capat actiuni criminale, insemnand uciderea adversarilor.
Asadar, atentatul face parte din arsenalul negativ al civilizatiei, alaturi de conflict, razboi, violenta, intoleranta etc. Atentatul se alatura unui alt element, terorismul, ale carui origini sunt, de asemenea, foarte vechi. Practic, atentatul face parte din viziunea terorista asupra transarii unor chestiuni de ordin politic, militar, religios, ideologic...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0344 sec