Mituri clasice

Mituri clasice
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-629-234-7
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 408
Format: 16 x 23,5

DESCRIERE

Un adevărat „Who’s Who“ al antichităţii greco-romane, cartea de faţă, apărută la prestigioasa editură PENGUIN, constituie un ghid fascinant şi accesibil al miturilor civilizaţiei clasice, care formează substratul esenţial al culturii europene din toate timpurile.

Autoarea îşi propune să repovestească întregul corpus al miturilor antice, începând cu crearea universului, şi să indice totodată felul în care aceste mituri au fost abordate şi inserate în literatura clasică greco-romană, dar şi în operele literare şi artistice ale epocilor ulterioare. Fie că este vorba de furiosul Minotaur, captiv în labirintul cretan; de legendarul Icar, care zbura prea aproape de Soare; de cele 12 munci ale lui Hercule, sau de Zeus care o vizita pe Danae, transformat în ploaie de aur – mitologia greacă şi romană abundă în poveşti simbolice de iubire, război, trădare şi eroism.

Cartea conţine nenumărate ilustraţii alb-negru, câteva hărţi (lumea grecească în antichitate, lumea mediteraneană, constelaţiile cereşti), iar la sfârşit o bibliografie – o adevărată sursă de informaţii pentru cei pasionaţi de domeniu şi nu numai.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinte sociale si umaniste

Created in 0.0347 sec