Maramures ghit turistic

Maramures ghit turistic
Preț: 17,44 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 973-7887-03-4
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 80
Format: 13X21

DESCRIERE

O calatorie in tinutul Maramuresului inseamna atat pentru romani, cat si pentru straini o superba aventura in Imparatia Pitorescului. Albumul va fi in orice clipa o ispita de a reveni, intruna, in aceasta lume de basm.
Maramuresul este, dupa cum graieste o doina din batrani, "tara veche, cu oameni fara pereche". Satele morosenilor sunt unice in Romania. An de an, ele sunt invadate de turistii aflati in cautarea atmosferei arhaice si pitoresti a vremurilor de odinioara. Toti vor sa vada maiestrele porti si biserici maramuresene din lemn, sa asiste la vechi sarbatori, precum Tanjaua de pe Mara si Ruptul Sterpelor, sa bea horinca si sa manance slana groasa de trei degete, sa admire costumele populare ale satenilor, sa se plimbe cu mocanita pe Valea Vaserului, sa ajunga la Cimitirul Vesel de la Sapanta... Maramuresul inca ascunde si alte atractii, de regula necunoscute de turisti.
Ghidul turistic “Maramures”, aparut in cadrul colectiei “Mergi si vezi”, abordeaza tinutul Maramuresului dintr-o perspectiva inedita, oferindu-va informatii detaliate despre acele lucruri care dau farmecul satelor insirate de-a lungul vailor Mara, Iza, Cosau, Viseu si Tisa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0272 sec