Mă dor strămoşii - Patrice Van Eersel

Mă dor strămoşii - Patrice Van Eersel
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 184
Format: 13x20 cm
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Mă dor strămoşii - Patrice Van Eersel
„Mă dor strămoşii“ prezintă o colecţie de interviuri cu prestigioşi reprezentanţi ai unui important curent în psihoterapie: psihogenealogia.
Punctul de plecare al acestei orientări este descoperirea faptului că o parte semnificativă a nevrozelor şi problemelor cu care ne confruntăm repetă nevrozele şi problemele altor membri ai familiei – părinţi, unchi, bunici sau chiar strămoşi mai îndepărtaţi.
În ce măsură iubirile, revoltele, deznădejdile vieţii noastre repetă trăirile şi alegerile înaintaşilor noştri?
Unul dintre cazurile de vindecări este edificator: un pacient avea de multă vreme tulburări respiratorii grave, de care nu l-a putut vindeca niciun medic. În cursul unei ședințe de psihogenealogie, a aflat că bunicul său a murit în Primul Război Mondial, sufocat în tranșee din cauza gazelor toxice folosite de germani. Din acel moment, boala sa respiratorie a dispărut.
Conştientizarea faptului că printr-o fidelitate inconştientă faţă de familia de origine putem face alegeri care nu ne aparţin întru totul este o descoperire eliberatoare. Nu suntem condamnaţi să repetăm vieţile părinţilor şi bunicilor noştri. Avem libertatea de a alege.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0748 sec