Linii de umbra - Amitav Ghosh

Linii de umbra - Amitav Ghosh
Preț: 32,70 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069305010
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 340

DESCRIERE

Ghosh este autorul romanelor “O mare de maci” si “Palatul de clestar” (publicate de Taj in 2010 si 2011);

- O carte-cult care a schimbat vietile mai multor generatii din Asia. Un roman care se studiaza in universitati. Despre el s-au scris tomuri de eseuri critice. Aparitia traducerii in limba romana este un veritabil eveniment editorial. Limba romana il astepta.

Desi "O Mare de Maci" si "Palatul de Clestar" de Amitav Ghosh au fost cele care au adunat marile premii occidentale, "Linii de umbra" este considerat de cititorii profesionisti cel mai bun roman scris de Ghosh.

Recenzii:
Cu precizie proustiana... examineaza ceea ce ne uneste si ceea ce ne desparte. Un scris calm si plin de forta… in care se arata cum detaliile si amintirile dau forma vietilor noastre la fel de intens ca evenimentele de o importanta globala.
Publishers Weekly

Un maestru al stilului. Un roman stralucit. Uluitor... amuzant, trist, intelept si de o anvergura cu adevarat internationala.
The New York Times Book Review

Un roman uluitor, o opera rara. Ghosh abordeaza diverse probleme de esenta filosofica, impartasindu-i-le cititorului cu o blandete, o gingasie care reflecta transparenta personajului narator. In timp ce tragedia e gata sa erupa, romanul este traversat de un fir rosu, al umorului si al dibaciei limbajului...
New Republic

Toate scenele, zugravite din cateva trasaturi apasate si graitoare de penel, staruie in memorie…
The Washington Post

Slefuit si profund.
Times Literary Supplement

Romanul lui Ghosh impleteste laolalta vieti personale si evenimente publice (...) cu o iscusinta foarte rara... Cartea este ambitioasa, amuzanta, patrunzatoare.
A. K. Ramanujan

Curajos si provocator... si de asemenea, pe alocuri, foarte distractiv.
Philadelphia Inquirer

Modurile in care evenimentele globale se infiltreaza in fermecatoarea coregrafie a vietilor private se contureaza foarte abil. O excavare revelatoare – si satisfacatoare – prin filoanele memoriei unei familii.
Kirkus Reviews

Descriere
Original, complex, inovator, greu de uitat… Incepand la Calcutta, in anii saizeci, romanul lui Amitav Ghosh urmareste doua familii – una din Anglia, cealalta din Calcutta – ale caror vieti se intrepatrund in mod tragic. Naratorul, caruia nu ii aflam numele, incearca sa recompuna, din amintiri personale, franturi de conversatie si povestiri ale altora, viata celor care i-au marcat existenta, incepand cu Ila, verisoara pe care o iubeste de cand se stie, si sfarsind cu Tridib, verisorul, personaj invaluit in mister. Constient ca exista ceva care ii scapa, povestitorul urmareste mersul evenimentelor inainte si inapoi in timp, de la izbucnirea celui de-al doilea Razboi Mondial si pana la sfarsitul secolului al XX-lea, de-a lungul mai multor decenii de violenta in Bengal, dovedind o sensibilitate iesita din comun, o inocenta care transforma povestea lui intr-o cronica personala, inteligenta si dureroasa a vremurilor pe care le traieste. Si in sfarsit un secret coplesitor i se dezvaluie, cand e prea tarziu, pentru toti cei implicati.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Literatura clasica - Cele mai comentate cărți

Created in 0.2621 sec