Licurici. Perle de intelepciune - Rabindranath Tagore

Licurici. Perle de intelepciune - Rabindranath Tagore
Preț: 32,70 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069305072
Editura:
Anul publicării: 2013
Ediția: Cartonata
Pagini: 124
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

De ce apar stelele in noapte? De ce avem un cer deasupra? Unde ne ducem? De ce iubim? Ce e credinta? Ne raspunde Rabindranath Tagore, poetul filozof al Indiei, primul laureat al premiului Nobel venit din Asia.

Pana astazi necunoscuta in limba romana sub forma de volum, aceasta carte de poezii scurte cu valoare de aforism, adevarate lectii de viata sau numai reflectii despre dumnezeire, natura, om, cuprinde multe dintre dedicatiile in versuri pe care autorul le-a scris in China si Japonia, pe evantaie sau matasuri, cititorilor si admiratorilor sai, dedicatii considerate adesea ca inspirate de poemele haiku, pe care Tagore le-a admirat nespus. 

Dar cateva dintre poemele scurte din volum au ajuns in Romania printr-o intamplare stranie, neelucidata pana astazi... Lucrul se intampla inaintea publicarii volumului in original, poezioarele respective fiind pana acum considerate de presa romaneasca drept o singura poezie inedita dintr-un mesaj trimis Romaniei de Amiya C. Chakravarty, secretarul literar al lui Tagore, din partea poetului. Dupa ce, impreuna cu editorul Adelina Patrichi, a identificat sursa acestor mici poezii ca fiind manuscrisul volumului Licurici, indianistul Liviu Bordas scrie pe larg in cuvantul inainte al cartii de fata despre aceasta poveste uitata, care face ca, dincolo de valoarea lor literara si filozofica, Licuricii lui Tagore sa prezinte un interes cu totul iesit din comun pentru cititorul roman.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0816 sec