Leonor si zanele - Leonor et les fees - Maria Postu, Martina Garcia Aranda

Leonor si zanele - Leonor et les fees - Maria Postu, Martina Garcia Aranda
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786067971194
Anul publicării: 2017
Pagini: 84

DESCRIERE

Carte nominalizata la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania 2017, la sectiunea Cartea pentru copii si tineret.
 
Adesea, suntem atat de grabiti in a ne indrepta catre acel ceva ce numai noi stim, incat uitam sa mai privim si imprejurul nostru. Ne concentram atat de tare asupra punctului final in care vrem sa ajungem, incat uitam de frumusetea lucrurilor care ne-au insotit pe parcurs. Vrem sa devenim adulti, crezand ca doar atunci vom fi indeajuns de puternici, dar trecem cu vederea faptul ca sufletul de copil detine o forta inimaginabila. [...] Maria Postu reuseste in cartea sa, intitulata Leonor si zanele, sa scoata in evidenta esenta unei legi general valabile, dar pe care de cele mai multe ori noi o ignoram, in speta, sa nu ne pierdem niciodata sufletul de copil, indiferent cat de greu ne-ar fi uneori sa trecem peste vicisitudinile vietii. Intr-un stil foarte jucaus, autoarea ne face cunostinta cu Leonor, o fetita tare simpatica, a carei putere magica de a vorbi cu florile o va face sa fie parte a unei aventuri cum nu a crezut vreodata. Cine ar fi intuit ca niste simple frezii aflate intr-o vaza dintr-o florarie detin atat de multe secrete, dar si ca au puterea sa se transforme in…zane? Fiecare dintre aceste flori detine o informatie pe care o vor comunica fetitei, astfel incat ea sa transmita mai departe si altor oameni. A ajuns si la tine mesajul de la Leonor, nu-i asa? [...] Mai mult decat atat, paginile cartii nu sunt doar pline cu fraze, propozitii, cuvinte, ci, niste desene foarte frumoase vor contura mult mai bine cadrul povestii. Totodata, cartea este editie bilingva, prin urmare, traducerea in franceza a fiecarui capitol este binevenita atunci cand vrem sa invatam aceasta limba sau, de ce nu, atunci cand vrem sa vedem cum ar suna si cu un alt accent povestea. Asadar, daca vreti sa va reintalniti cu copilul din voi pentru a va da niste sfaturi pe care, desi le cunosteati, le-ati ignorat, daca va era dor de fericirea pe care lucrurile simple o ofera, de gandurile de copil sau  daca vreti ca macar pentru cateva minute sa va teleportati intr-o calatorie magica alaturi de o fetita tare isteata, va recomand sa cititi cartea Mariei Postu. (Adriana Alexandra, Booknation)

Editie bilingva romana‑franceza / Edition bilingue roumain‑francais
Ilustrata de Martina Garcia Aranda / Illustre par Martina Garcia Aranda
Traducere de / Traduit par Ioana-Alice Postu„– Si noua ne-ar placea sa plecam, spuse cea mai inalta dintre ele. Am fost despartite de familiile noastre, blestemate sa fim mereu flori, pana cand unei fetite ca tine i se va face mila de noi si ne va elibera de aici, si acum ne e tare greu singure. Ia-ne, te rog, ca nu te vom dezamagi, si, chiar si cand ne ofilim, noi ramanem frumoase si imprastiem parfum in camera ta, nu vei regreta!”
Nu, nu vei regreta sa intri in minunata lume a acestei carti! O carte care te invita intr-o calatorie in universul fascinant al florilor, alaturi de Leonor, un copil ca tine, o calatorie in care vei descoperi lucruri noi despre natura care ne-a dat viata si care trebuie sa ramana mereu prietena oamenilor...

* * *

«– Nous aussi, nous aimerions partir d'ici, dit le plus grand. Nous avons ete separes de nos familles, et maudits. Nous sommes condamnees a rester sous la forme de fleurs jusqu'au moment ou une fille comme toi aura pitie de nous et nous liberera. C'est difficile d'etre seule. Choisis-nous, s'il te plait, nous n'allons pas te decevoir. Meme quand nous fanerons, nous resterons belles et repandrons du parfum dans ta chambre, tu ne le regretteras pas.»
Non, tu ne regretteras pas d'etre entre(e) dans le monde merveilleux de ce livre! Un livre qui t'invite a suivre un voyage dans l'univers fascinant des fleurs a cote de Leonor, une enfant comme toi, un voyage dans lequel tu vas decouvrir de nouvelles choses sur la nature qui nous a crees et qui doit rester pour toujours l'amie des hommes.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0662 sec