Legenda emirului Nogai - Elena Netcu

Legenda emirului Nogai - Elena Netcu
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-893509-6
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 264
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Legenda emirului Nogai este o carte despre tatari, un neam care a cunoscut maretia, dar care s-a risipit precum nisipul desertului, lasand in urma legendele.  

Tatarii sunt un neam pe cat de falnic si dominator, pe atat de strivit de tavalugul istoriei. Astazi nu mai putem vorbi despre un stat independent tatar, dupa ce Crimeea a cazut in mainile comunistilor, ci despre un neam care se straduieste sa-si pastreze nealterate valorile.

Cartea reconstituie la nivel fictional viata tatarului  Kara Nogai Isa care a trait si a stapanit tinutul  Dunarii de Jos pana la sfarsitul sec. al Xlll-lea,  avandu-si resedinta la Isaccea (Sakgii).

Amestec de adevar istoric, fictiune si fantastic, cartea aduce in prim plan destinul lui Nogai, dominator si  generos, (fiind, pe rand, print, comandant de osti, emir,  general, han, imparat) si inchide un capitol zbuciumat  din ceea ce a mai ramas din vestitul  Imperiu al lui Ginghis-Han.
Cunoscand gloria si umilinta,  Nogai ramane in istorie o personalitate de referinta alaturi de marii comandanti ai lumii, al caror destin oscileaza intre marire si cadere.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0615 sec