Labirintul lumii. Volumul I. Pioase amintiri - Marguerite Yourcenar

Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789993113232
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 304
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Marguerite Yourcenar îşi începe acest prim volum din trilogia Labirintul lumii cu povestirea unei naşteri: a sa.

De aici pornesc întrebările. Cine a fost mama ei, moartă aproape imediat după naştere? Cine a fost tatăl ei? Ce mai poate afla, peste trecerea timpului, despre familiile părinţilor săi? Cronică a unor oameni şi a locurilor în care ei se succed precum straturile geologice, Pioase amintiri îmbină desăvârşit memorialistica şi arta romanescă, iar cititorul atent poate întrezări, în filigran, izvoarele romanelor care i-au adus celebritatea autoarei: Alexis, Piatra filozofală sau Memoriile lui Hadrian.

„Istoric-poet“, cum se definea ea însăşi, autoare de romane, povestiri şi eseuri, Marguerite Yourcenar (8 iunie 1903 – 17 decembrie 1987), s-a născut la Bruxelles, dintr-o mamă belgiană şi un tată francez provenind dintr-o veche familie aristocratică. Crescută în Franţa, a călătorit în Elveţia şi Italia, înainte de a se stabili în Statele Unite ale Americii.

Marguerite Yourcenar şi-a publicat primul roman, Alexis, în 1929. Romanul Memoriile lui Hadrian, apărut în 1951, i-a adus un imens succes scriitoarei, confirmat mai târziu de Piatra filosofală (1968, Prix Femina 1968). În 1979 a devenit membră a Academiei Regale de Limba şi Literatura Franceză din Belgia.

A fost prima femeie primită în Academia Franceză, în 1980, şi a fost distinsă de-a lungul carierei sale cu numeroase premii, printre care Premiul Academiei Franceze în 1977 şi Premiul Erasmus în 1983.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Diverse - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0362 sec