Jurnal de București. Drumul României de la întuneric la lumină - Alfred H. Moses

Jurnal de București. Drumul României de la întuneric la lumină - Alfred H. Moses
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2019
Pagini: 480
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Jurnal de București. Drumul României de la întuneric la lumină - Alfred H. Moses

Căderea Zidului Berlinului în noiembrie 1989 a vestit sfârșitul regimurilor comuniste în Blocul de Est dominat de sovietici. Mișcări în general pașnice au dus la înlocuirea guvernelor în țările din Europa de Est – cu excepția României, unde dictatorul Nicolae Ceaușescu s-a agățat de putere mai multe săptămâni, înainte să fugă împreună cu soția lui din București, unde aveau loc proteste. Au fost prinși, judecați și executați. România a fost singura țară din Pactul de la Varșovia unde, după căderea Zidului Berlinului, regimul comunist a fost înlăturat prin violență.

 

În ciuda tranziției turbulente a României de la comunism la democrație, astăzi țara se bucură de una dintre cele mai rapide creșteri economice din Europa, de o puternică tradiție centristă în politică și de prezența atât în NATO, cât și în Uniunea Europeană.

 

În această carte de memorii, avocatul american Alfred H. Moses, ambasador al Statelor Unite la București din 1994 până în 1997, spune povestea drumului de la „întuneric la lumină“ parcurs de România. Moses descrie primele sale contacte cu țara est-europeană în calitate de președinte al Comitetului Evreiesc American, a cărui sarcină era să îi ajute pe mebrii comunității evreiești – devastate de Germania nazistă – să emigreze în Israel. Din 1976 până la moartea lui Ceaușescu, Moses a deținut rolul principal în complexa misiune americană, încununată de succes, de a convinge regimul de la București să le permită cetățenilor evrei să plece. În același timp, el a ajutat la prezervarea moștenirii evreiești din România.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0485 sec