Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie - Aurel I. Rogojan

Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie - Aurel I. Rogojan
Preț: 200,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786068138794
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 816

DESCRIERE

Pentru generalul Iulian N. Vlad, ca om de informatii care a descoperit sau intuit din vreme semnele evenimentelor viitoare, marea greutate nu a constat in relevarea adevarului, ci in rostirea lui fara a genera ura si vrajba, fara a starni valurile unor noi furtuni.

Informatiile dezvaluite nu ar fi scapat valorificarii in scopuri politice, ori in balanta echilibrului intern si a aliantelor externe nu trebuie puse acele lucruri care, ascunse fiind, produc un rau mult mai mic, decat daca ar fi etalate public.

Am considerat necesara aceasta precizare pentru a face intelese dificultatile de abordare a generalului Vlad ca interlocutor intr-un demers cu finalitate publicistica.

Aurel I. Rogojan


„(…) Las urmasilor mei faptele, asa cum au fost ele, sa le judece ei, sa le aprecieze, sa le cantareasca si sa dea verdictul, pentru ca fara indoiala, un verdict pana la urma va prevala. (…) In ce ma priveste, tot ceea ce am facut, am facut gindindu-ma la popor si la tara. Pentru acest motiv, pot privi in ochii oricui. (…)

Peste un numar de ani, isi va da verdictul si istoria, care va fi scrisa fara ura si partinire, cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si la rolul pe care l-am avut si eu, si institutia pe care o conduceam atunci, in acel moment de rascruce al destinelor tarii noastre.

De aceea, va solicit un singur lucru: sentinta pe care o veti dadumneavoastra sa coincida cu verdictul Istoriei, pentru ca sa nu fie infirmata de aceasta.

Va multumesc.”

Iulian N. Vlad

 

Cartea este structurata in 31 de capitole, un cuvant din „partea autorului"" intitulat „Un destin istoric intre judecatile istoriei"" si 14 anexe. De fapt, volumul este transcriptul dialogului audio-video dintre generalul Iulian N. Vlad, fost ministru secretar de stat si sef al Departamentului Securitatii Statului si generalul Aurel I. Rogojan, fost intr-o vreme sef de cabinet al generalului Vlad.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0425 sec