Istoria Arabilor

Istoria Arabilor
Preț: 69,90 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
ISBN: 978-973-571-855-8
Editura:
Anul publicării: 2008
Ediția: a X-a
Pagini: 508
Format: 19 x 24,5

DESCRIERE

Numeroasele si extrem de accesibilele referiri la sursele originare si esentiale, precum si autentificarea atmosferei ce caracterizeaza fiecare pagina in parte sunt principalul merit al lucrarii de o incontestabila calitate a profesorului Hitii ' - New York Times

'Niciodata nu a existat o necesitate mai mare in Occident si in special in Statele Unite de o lucrare stiintifica de referinta despre arabi si popoarele musulmane, lucrare care sa prezinte lucrurile asa cum sunt, fara pasiune sau partizanat. Din numeroasele carti pe care le cunosc, cred ca doar Istoria arabilor a lui Philip K. Hitti indeplineste acest imperativ educational.' - Walid Khalidi.

Aceasta istorie clasica a popoarelor vadeste un studiu aprofundat si o analiza extrem de lucida, elemente menite sa satisfaca in egala masura publicul larg, dar si specialistii. Lucrarea ne prezinta ascensiunea islamului in Evul Mediu, cuceririle sale, imperiul sau, epoca de glorie si de decadere, adica una din cele mai bogate si mai instructive panorame ale istoriei. Walid Khalidi trece in revista, in prefata acestei a zecea editii a cartii, evenimentele istorice semnificative si continutul cartii, subliniind in acelasi timp contributia fundamentala a magistralei si eruditei lucrari a lui Philip K. Hitti in cadrul repetatelor incercari de depasire a diferentelor arabe dintre lumea araba si cea occidentala.

Philip Kuhuri Hitti (1886 - 1978) nascut in Liban, se stabileste in 1913 in Statele Unite unde devine profesor la Universitatea Columbia, apoi la Princeton. Prin intreaga sa activitate, Hitti a avut o contributie majora la dezvoltarea studiilor arabe in Europa Occidentala si America. Lucrarile sunt nu numai expresia unei eruditii de exceptie, dar si a dorintei de a face din scriitura istorica o lectura agreabila. Carti ca Originea poporului druz (1928), Istoria arabilor (1937), Istoria Siriei (1957), Islamul si Vestul (1962), Capitale ale islamului arab (1973) au ramas, peste decenii de la prima aparitie, puncte de reper in domeniu, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti, fiind in continuare reeditate si traduse. Istoria arabilor este o poveste captivanta si un tezaur unic de informatii, o carte la care autorul a lucrat intreaga viata, aducand completari la fiecare noua editie aparuta pana in 1978.

Walid Khalidi este unul dintre specialistii de frunte ai lumii arabe. In prezent este membru al Institutului de Studii Palestiniene, iar inainte a fost cercetator la Institutul de Studii Orientale din cadrul Universitatii Harvard

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1044 sec