INVATA SINGUR INTERNET

INVATA SINGUR INTERNET
Preț: 14,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 168

DESCRIERE

In cartile anterioare dedicate invatarii pas cu pas a utilizarii calculatorului, scrise de acelasi autor, a fost prezentata numai functia de prelucrare a informatiilor cu ajutorul calculatorului (prelucrarea informatiei sub forma de texte cu ajutorul procesorului de texte Word si prelucrarea informatiei numerice cu ajutorul aplicatiei de calcul tabelar Excel). Ideea de baza a cartii de fata este ca un calculator asigura, pe langa functia de prelucrare, si functiile de comunicare, conectivitate si documentare (informare).
Aceste functii nu pot fi privite numai in contextul retelei Internet. Din contra, reteaua Internet a aparut ca o consecinta a asigurarii acestor functii, ca o infrastructura globala care sa asigure aceste functii la nivel international. Din aceasta cauza, in primul capitol sunt prezentate metodele folosite, in general, pentru asigurarea functiilor de comunicare, conectivitate si documentare: pentru comunicare si conectivitate legatura prin cablu, prin modem si printr-o retea de calculatoare, inclusiv prin reteaua Internet, iar pentru documentare cartea electronica si biblioteca digitala. In cel de al doilea capitol este prezentata reteaua Internet: modul in care se realizeaza comunicarea in reteaua Internet, serviciile asigurate de retea si modul in care va puteti conecta la Internet. In urmatoarele trei capitole sunt prezentate modalitatile prin care sunt asigurate functiile de documentare, comunicare si conectivitate in reteaua Internet (ce servicii se folosesc, in ce cazuri sunt recomandate aceste servicii, care sunt limitele si avantajele fiecarui serviciu). Pentru serviciile puse la dispozitie de reteaua Internet sunt prezentate aplicatiile si portalurile pe care le puteti folosi. In ultimul capitol este prezentata functia comerciala a retelei Internet, care a aparut ca o consecinta a functiei de comunicare.
Cartea este organizata pe mai multe module, fiecare dintre ele avand ca scop dobandirea unei anumite categorii de cunostinte si abilitati. Fiecare modul contine doua sectiuni: o sectiune de prezentare a informatiilor referitoare la subiectul tratat si o sectiune cu aplicatii practice, denumita „Laborator“. La sfarsitul fiecarui capitol, pentru verificarea cunostintelor teoretice dobandite, puteti sa raspundeti la intrebarile din sectiunea „Incercati“, iar pentru verificarea abilitatilor dobandite puteti sa rezolvati problemele din sectiunea „Executati“.
Cartea este utila tuturor celor care doresc sa invete sa lucreze cu calculatorul pentru a putea face fata unui interviu la angajare sau pentru a sustine un examen care sa le ateste cunostintele necesare pentru utilizarea calculatorului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0536 sec