Intâmplări mărunte cu pictori mari - Monica Bătrânu

Intâmplări mărunte cu pictori mari - 
Monica Bătrânu
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-44-0419-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 96

DESCRIERE

Fă cunoștință cu Blanche, o fetiță isteață care nu se dă înapoi de la nimic ca să-și ajute tatăl să picteze lumina. Apoi pleacă de la Arles pnă la Paris cu Epistela, o scrisoare hoinară care află că bucuria călătoriei e mai prețioasă decât clipa când ajungi la destinație. Ia-te de mână cu Țvet și Zvuk, două pensule buclucașe care se furișează la Opera din Moscova, unde reușesc să picteze muzica. Intră în joc și vei avea parte de trei întâlniri neașteptate. Căci dacă știi să cauți, vei descoperi printre rânduri și tușe de culoare lucruri care îți vor ciupi curiozitatea și te vor împrieteni cu trei pictori mari: Claude Monet, Vincent Van Gogh și
Vasili Kandinski.

MONICA BĂTRÂNU

S-a apucat de născocit povești ca să le deschidă copiilor ei o fereastră spre lumea fascinantă a picturii. Artiști celebri, stilurile lor și frânturi de istorie s-au luat de mână și au pornit în aventuri închipuite, cu un sâmbure de adevăr și cu învățăminte prețioase pentru mai târziu. Curând și-a dat seama că plăsmuirea de noi lumi îi place mai mult decât ar fi crezut. Așa că și-a pus pe umeri o pereche de aripi, cu care zboară prin lumea cuvintelor. Iar din întâlnirea cu Roxana Iacoban, care a îmbrăcat în culoare aventurile personajelor ei, s-au ivit aceste trei întâmplări mărunte, pe care ți le dăruiește cu drag.

Roxana Iacoban

A fost odată ca niciodată o fată care desena. Părinții au îndrumat-o spre o meserie mai realistă, dar după ce a terminat Facultatea de Arhitectură din București, a lucrat tot ca grafician, experimentând stiluri și încercând de toate, de la ilustrația tradițională, pe hârtie, la cea digitală. Câțiva ani și doi copii mai târziu, lucrează ca arhitect și pictează cu drag acuarele, alături de cele două fiice, izvoarele ei de bucurie și inspirație. Căci nimic nu-i mai grozav ca o pensulă care așterne pe hârtie farmecul și veselia culorilor. Ba, uneori, chiar și două pensule.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0337 sec