Influenta subtila - Jennifer Kahnweiler

Influenta subtila - Jennifer Kahnweiler
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786068709086
Anul publicării: 2019
Pagini: 222

DESCRIERE

“CUM SĂ AI IMPACT FĂRĂ SĂ FACI MULT ZGOMOT

„Nu subestima hotărârea unui om liniștit.”

– Iain Duncan Smith, politician britanic

Introvertiții, care își iau energia din propriile trăiri interioare, se pot simți adesea confuzi și subapreciați într-o lume centrată pe caracteristicile extravertiților și care îi răsplătește pe cei care „ies în lumina reflectoarelor”.

Multe cărți despre exercitarea influenței ratează jumătatea introvertită a populației deoarece recomandă exclusiv o abordare cât mai extrovertită, ceea ce implică să îți atragi susținerea oamenilor fiind cât mai vocal și copleșindu-i pe ceilalți cu cât mai multe argumente, astfel încât să-i convingi rapid și agresiv să facă ceea ce vrei tu. Dar a-ți exercita influența nu înseamnă să obligi oamenii să vadă lucrurile în felul în care le vezi tu, ci înseamnă să înveți de la alții și să negociezi o soluție acceptabilă pentru toate părțile implicate. Această abordare se potrivește bine temperamentului introvertit. Ea implică răbdare, planificare și perseverență.

Aceasta este prima carte despre influențarea celorlalți concepută special pentru introvertiți, cei care își exercită influența într-un mod atât de subtil încât puțini par să observe.

Jenifer Kahnweiler demonstrează punct cu punct și pagină cu pagină cum pot introvertiții să fie cei mai eficienți influențatori punându-și în valoare punctele forte naturale în loc să își risipească resursele fizice și psihice încercând să copieze ceea ce fac extravertiții.

Ea identifică șase puncte forte pentru exercitarea Influenței Subtile și pune la dispoziție un chestionar – Indicele de Influență Subtilă (iis) – care măsoară cât de eficient sunt folosite cele șase puncte forte. Apoi, prin chestionare, foi de lucru, exerciții și exemple puternice din lumea reală conduce cititorul spre dobândirea măiestriei în arta influențării subtile.

Cele șase puncte Forte pentru Exercitarea Influenței Subtile sunt:

1. Timpul în Solitudine – Perioadele de liniște de care introvertiții au atâta nevoie sunt puternice surse de profunzime și creativitate.

2. Pregătirea – Pregătirea atentă, care îi face pe introvertiți să se simtă mult mai siguri pe ei, oferă șansa de a acumula informații și de a anticipa obiecțiile.

3. Ascultarea Angajată – Abilitatea naturală a introvertiților de a asculta mai mult decât să vorbească este crucială pentru stabilirea unor conexiuni puternice și pentru înțelegerea reciprocă.

4. Conversațiile Focalizate – Introvertiților nu le plac conversațiile superficiale. Ei excelează în interacțiunile unu-la-unu, cu scopuri clare și profunde, care consolidează relațiile și facilitează exercitarea influenței.

5. Scrierea Textelor – Preferința introvertiților pentru scris în detrimentul vorbirii îi face apți să îi influențeze pe ceilalți prin texte puternice, autentice și bine argumentate.

6. Folosirea Judicioasă a Rețelelor Sociale – Pentru introvertiți, autodez- văluirea în exces prin intermediul mijloacelor de comunicare online nu este cu nimic mai atrăgătoare decât cea din viața reală. Ei folosesc rețelele sociale just și eficient, pentru a-și răspândi mesajul și a-i influența pe alții să progreseze.

Influența Subtilă este ghidul pentru obținerea unui mai mare impact pozitiv pe care toți introvertiții l-au așteptat și din care pot învăța multe și extroverții.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Dezvoltare personala

Created in 0.0289 sec