In cautarea memoriei Lupta cu boala Alzheimer - Joseph Jebelli

In cautarea memoriei
Lupta cu boala Alzheimer - 
Joseph Jebelli
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786067891393
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 368
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Alzheimer a devenit o pandemie a epocii noastre, care afectează direct milioane de oameni din lumea întreagă și, indirect, familiile și prietenii acestora. Începând cu 2016, a depășit bolile cardiovasculare ca principală cauză a decesului în Anglia și Țara Galilor. Pe fondul general al îmbătrânirii populației, oamenii de știință sunt angajați într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unor tratamente eficiente de ameliorare a acestei cumplite boli.

 
Printre acești cercetători se numără și Joseph Jebelli, specialist în neuroștiințe. Hotărât să scutească alte familii de experiențele zguduitoare prin care a trecut el însuși, s-a hotărât să scrie această carte, care explică ce s-a întâmplat cu bunicul lui.
 
În căutarea memoriei ne poartă înăuntrul creierului uman, ca să înțelegem cum acționează boala Alzheimer, pentru ca apoi, într-o îmbinare palpitantă a istoriei cu știința, să ne prezinte eforturile care se fac în toată lumea pentru găsirea răspunsurilor. În căutarea memoriei este cartea definitorie pentru trecutul, prezentul și viitorul bolii Alzheimer.
 
„Jebelli reușește o explorare lucidă și încărcată emoțional a științei despre Alzheimer, aducându-i în scenă atât pe cei care investighează boala, cât și pe cei care o îndură.“ – Publishers Weekly
 
„În această prezentare accesibilă și meticulos documentată a unei boli distructive, autorul împletește într-un mod tulburător aspectele științifice curente cu poveștile tragice ale familiilor afectate.“ – Sunday Times
 
Dr. Joseph Jebelli și-a luat doctoratul în neurobiologie la Institutul de Neurologie din cadrul University College din Londra. Cercetările lui științifice se concentrează pe biologia celulară a bolii Alzheimer.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0966 sec